Od Vojvodine poljoprivrednicima bespovratno 50 miliona


Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava
za preradu voća, povrća (uključujući i pečurke), grožđa, proizvodnju vina i jakih alkoholnih pića na teritoriji Vojvodine u 2017. godini, piše portal eKapija.

Kako navode, na konkursu će biti dodeljeno ukupno 50 miliona dinara, a maksimalan iznos bespovratnih sredstava iznosi dva miliona dinara, odnosno 2,2 miliona ukoliko je podnosilac prijave žena ili lice mlađe od 40 godina, odnosno, ukoliko se investicija realizuje na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Predmet konkursa je, piše portal, dodela bespovratnih sredstava za novu opremu za sušenje, zamrzavanje, blanširanje, pasterizaciju, sterilizaciju proizvoda od voća i povrća, opremu za proizvodnju vina i jakih alkoholnih pića i opremu za prijem, preradu, punjenje i pakovanje proizvoda od voća, povrća, grožđa, vina i jakih alkoholnih pića.

Pravo na podsticaje ostvaruju fizička i pravna lica upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Privredno društvo može ostvariti pravo na podsticaje ako je razvrstano u mikro i malo pravno lice, a zemljoradnička zadruga ukoliko je razvrstana u mikro, malo ili srednje i veliko pravno lice u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 10. septembrom ove godine.

izvor: Tanjug, agencije, foto: Ben Schonewille/freedigitalphotos.net

POPULARNO