Od 1. jula parking u Novom Sadu jeftiniji za za nekoliko dinara po satu


Gradsko veće je odobrilo da se smanje cene parkiranja u Novom Sadu za nekoliko dinara po satu

Novi cenovnik bi trebalo da počne da se primenjuje od 1. jula.

Odluka je usvojena nakon što je Skupština grada uskladila propise sa republičkim zakonima kojima je predviđeno da se kroz parkiranje više ne naplaćuje komunalna taksa.

Prema predloženom cenovniku, parkiranje u crvenoj zoni će biti 53 umesto 55 dinara, u plavoj zoni 44 umesto 45 dinara. Dnevna parking karta, koja pokriva deo parkirališta u plavoj zoni, pojeftinila je sa 100 na 95 dinara. Pojeftinilo je parkiranje kod Štranda sa 40 na 35 dinara. Cene se neće menjati u ekstra i beloj zoni gde ostaju 70 odnosno 30 dinara, a neće biti promene ni kada je u pitanju celodnevno parkiranje na zatvorenim parkiralištima, na primer u garaži iza SNP-a gde je parkiranje 45 dinara.

Cene parkiranja su ostale iste i za sve ostale kategorije kada se plaćaju na mesečnom ili godišnjem nivou, odnosno za parkiranje autobusa. Na primer, građani koji žive u delovima grada gde se naplaćuje parking, godišnje karte će i dalje plaćati 1.560 dinara, ali će preduzetnici i pravna lica imati manju cenu od 28.440 umesto 30.190 dinara.

Novom odlukom o cenama parkiranja uvedena je i nova tarifa za parkiranje taksista na taksi stajalištima, koja iznosi 4,4 dinara po danu.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo