17.05.2017.

Obnova dečjih i sportskih igrališta - počinje ovog meseca


Rekonstrukcija devastiranih dečjih i sportskih igrališta u gradu počinje ovog meseca

Gradska uprava za komunalne poslove odabrala je firmu koja će do kraja godine biti angažovana na ovom poslu, a kao i prethodnih godina, na tenderu je izabrano JKP „Lisje”. Ceo posao je vredan 10,4 miliona dinara, bez PDV-a.

Kako kažu iz „Lisja”, preduzeće je u fazi potpisivanja ugovora s Gradskom upravom za komunalne poslove o održavanju dečjih i sportskih igrališta na teritoriji grada, s tim da će Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nadzirati radove.

Kako se navodi biće popravljeni svi rekviziti navedeni u specifikaciji radova tenderske dokumentacije, a to su dečiji i sportski rekviziti, oprema, zaštitne ograde, korpe za otpatke i drugo. Radovi uključuju demontažu rekvizita, popravku, farbanje, zamenu određenih delova koji nisu u upotrebi, kao i ponovnu montažu. Najviše novca je izdvojeno za popravku dečjih rekvizita i zaštitnih ograda.

Po tenderskoj dokumentaciji postoji 217 dečjih i sportskih igrališta, a tačnije informacije se mogu dobiti od Gradske uprave za zemljište i investicije, po čijem nalogu se obavljaju dati radovi.

Dinamiku radova na igralištima i prioritetne faze određuje Nadzorni organ iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo