25.05.2017.

Novosađani će uskoro dobiti još jedan tržni centar - Grad odlučio da proda plac


Novosađani će uskoro dobiti još jedan tržni centar, jer je Grad odlučio da proda plac
(koji čine dve parecele) na Bulevaru Jaše Tomića, saznaje 021.rs.

Prema urbanističkim planovima budući vlasnik će tu moći da sagradi tržni centar koji će imati visoko prizemlje maksimalne visine do osam metara, a površinu od oko 10.000 kvadrata.

Grad će ovako prodati dve parcele koje imaju više od četiri hiljade kvadrata na samom uglu Bulevara Jaše Tomića i Ulice Jovana Hranilovića, a koje će se spojiti sa privatnom parcelom koja ima 3.800 kvadrata. Vlasnik privatne parcele je preduzeće SMB-gradnja iz Subotice, firma koja će verovatno i biti naizanteresovanija za kupovinu.

Ova kompanija novosadskoj javnosti je poznata po izgradnji fabrike "Lear" na Industrijskoj zoni, što je Novi Sad koštalo oko četiri milijarde dinara, piše 021.rs.

Početna cena parcele koju sada UGZI nudi na Bulevaru Jaše Tomića je 86,9 miliona dinara. Cena bi verovatno bila veća da se ovaj prostor ne vodi kao njiva Klase I, umesto kao građevinsko zemljište.

Litacija je zakazana za 22. jun u 10 časova.

Podsetimo da je ovaj prostor na uglu Bulevara Jaše Tomića i Ulice Jovana Hranilovića godinama zapušten i da su se stanari okolnih zgrada žalili Gradu tražeći da se taj prostor uredi.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

POPULARNO