28.05.2017.

Novi vizuelni identitet Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019


Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin zajedno je sa predsednikom Skupštine grada Novog Sada Zdravkom Jelušićem prisustvovao predstavljanju novog vizuelnog identiteta
Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019 koje je održano u Omladinskom klubu „OPENS“. Tom prilikom prikazan je kratak film u kojem su predstavljene te novine, a cilj promene je skretanje pažnje na titulu, odnosno veća vidljivost i prepoznatljivost „OPENS“-a kod Novosađana i šire javnosti.

- „Klub OPENS“ je primer kako se voli grad, odnosno kako izgleda ljubav mladih prema svom gradu organizovana i pretočena u veliki rad i trud. Kada neko mnogo ulaže, uspeh ne može izostati, pa tako nas ni ovog puta naši mladi nisu ostavili ravnodušnim. Pored svega što su za manje od godinu dana postigli, oni vode računa i o budućnosti i drže vrata širom otvorena za sve organizacije mladih. Pozdravljam ideju o promeni vizuelnog identiteta, jer je to odličan način modernizovanja, akcije, stalnog kretanja, ali i način za skretanje pažnje nekih novih omladinaca i sveukupne javnosti na rad „OPENS“-a. Želim im da istraju na svom putu, da svojom energijom stvaraju nova dela i da ostanu tako produktivni, a povezani prijateljstvom - rekao je Ognjen Cvjetićanin i dodao da će mladi uvek imati podršku Grada Novog Sada, koji je zahvaljujući njihovoj predanosti prepoznat kao evropski grad mladih za 2019. godinu.

Program je počeo u popodnevnim časovima iscrtavanjem murala u Klubu, a prisutnima su se na promociji obratile i programska koordinatorka organizacija koje su podržale „OPENS“ Aleksandra Ilijin i omladinska radnica zadužena za Omladinski klub Gordana Novaković. One su govorile o radu sa organizacijama i o radu u Klubu koji je otvoren u oktobru prošle godine u kojem je od tada održano više od 400 radionica i događaja za mlade iz Novog Sada.

Sumirajući dosadašnji rad „OPENS“-a, organizatori su istakli da redovno komuniciraju sa organizacijama o njihovim planovima, potrebama i problemima, da je uspostavljena tesna saradnja sa gradskim i pokrajinskim institucijama i ministarstvima, kao i da su sada predstvanici mladih u Komisiji za Lokalni akcioni plan. Takođe, kao aktuelna, izdvojena je humanitarna akcija koju je „OPENS“ zajedno sa kompanijom „Lukoil“ i Gradom pokrenuo juče i koja će trajati mesec dana.

Naime, izabrane su dve ustanove kojima će biti upućena pomoć, a to su Svratište za decu sa ulice i Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku. Građani Novog Sada će glasanjem na pumpama opredeliti koja će od te dve ustanove dobiti 300 000 dinara, a koja 200 000 dinara, od ukupno 500 000 koje su namenjene za opremu ili druge potrepštine po njihovom izboru.