14.05.2017.

Nina Kraviz zatvara Exit


Nakon glavne bine, ovogodišnji EXIT nastavlja i sa nizom hedlajnera na jedinstvenoj tački globalne elektronske scene, čuvenoj mts Dance Areni
na kojoj je doček jutarnjeg sunca postao jedno od iskustava koje se mora doživeti i o kojem su pisali gotovo svi vodeći mediji u svetu.

Poseban doživljaj svake godine je poslednje jutro kada sve bine na tvrđavi završe sa programom i svi krenu na "hodočašće" prema Areni da isprate finale Exita. Privilegiju da zatvori ovogodišnji EXIT imaće jedna od najznačajnijih umetnica na svetskoj elektronskoj sceni - Nina Kraviz!

Sibirska trendseterka poznata je po beskompromisnim i energičnim DJ setovima sa muzikom koju se mnogi ne bi usudili da zavrte, a u proteklih godinu dana imala je završne setove samo na odabranim festivalima o kojima je posle pričala cela planeta.

Finalnu noć na Areni, u nedelju 9. jula, savremenim tehno zvukom ispuniće i berlinski heroj Rødhåd, nigerijsko-libanska zvezda Nicole Moudaber, naša međunarodno hvaljena Tijana T, te dvojica domaćih tehno producenata u svetskom usponu Scalameriya i Ilija Đoković. Ovakav furiozan program u nedelju zaokružiće još jedan veliki globalni tehno hedlajner čije će ime takođe biti ubrzo objavljeno sa ostatkom programa ovogodišnjeg izdanja mts Dance Arene!

Prošlog leta Nina Kraviz je sa neverovatnom lakoćom uspela da osvoji najveću evropsku tvrđavu, a kako je posle priznala u VICE filmu o fenomenu kultne pozornice Exita, spektakularan prizor jutra na Areni urezao se duboko u njeno pamćenje. Od prošlog susreta, Nina je objavila sjajan miks album za londonski Fabric, a nedavno je u britanskoj prestonici lansirala i svoju novu etiketu GALAXIID, sestrinsku njenoj трип etiketi, i to u novom megaklubu britanske prestonice, Printworks. Na Ibici je rezident u okviru Cocoon žurki i najavljena kao specijalna gošća za ovogodišnji Afterlife, a ove godine glavni elektronski događaji kao što su Sonar, Time Warp, Awakenings, Dekmantel i drugi upisali su je kao apsolutnog hedlajnera. Za svoj povratak u Srbiju ove godine, Nina je lično izabrala upravo EXIT i specijalni "closing set" na Areni!