11.05.2017.

"Nema razloga da se finale Kupa igra u Novom Sadu - bolje da to rade u Beogradu"


Fudbalski savez Srbije još je u martu odlučio da se finale ovogodišnjeg Kupa Srbije igra na novosadskom "Karađorđu"
ali poučeni iskustvima iz nekih prethodnih sezona - to uglavnom ne znači da je ta odluka nepromenljiva i konačna i da zavisi od toga ko su finalisti.

To će biti Crvena zvezda, koja je izbacila Čukarički (ukupan rezultat 5:3), i Partizan, koji je bio bolji od Vojvodine (ukupan rezultat 1:0), pa će oni snage odmeriti 27. maja.

Da li na "Karađorđu" ili na nekom drugom stadionu?

Tim povodom Mondo je kontaktirao predsednika Nadzornog odbora Vojvodine Dragoslava Vukovića koji je kazao da je još uvek pod utiskom loše partije "stare dame" u Humskoj i da još nisu razgovarali sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije o tom pitanju.

Međutim, veruje da bi bolje bilo da se finale igra u Beogradu.

"Organizator finala Kupa je FSS. To izlazi iz naših ingerencija i kako oni odluče - tako će biti. Mislim da nema razloga da se igra u Novom Sadu i da je bolje da to rade u Beogradu pošto su oba kluba iz tog grada. Tamo će imati veću podršku, veći su stadioni, a pričamo o rizičnim navijačkim grupama i zbog toga bi možda na 'Karađorđe' moglo da stane tek desetak hiljada navijača", kazao je Vuković za Mondo.

Objasnio je da je najvažnija bezbednost navijača.

"Za njih je praktičnije da odigraju u Beogradu. Za Novi Sad je ozbiljan problem organizovanje takve utakmice zbog bezbednosti navijača. To je moje lično mišljenje, ali ipak je rizik bezbednosti na nekim drugim ljudima", zaključio je Dragoslav Vuković za Mondo.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: NSinfo