15.05.2017.

Ne na stadionu Voše? Partizan hoće finale Kupa u Beogradu


Crno-beli su predložili "Kući fudbala" da poslednji meč sezone bude odigran u glavnom gradu, a ne u Novom Sadu

Fudbalski klub Partizan poslao je još prošlog petka dopis Fudbalskom savezu Srbije (FSS) u kojem predlaže da finale Kupa bude prebačeno u Beograd, saznaje Mondo iz izvora bliskih crno-belima.

Čelnici kluba iz Humske tako su formalno pokrenuli inicijativu za premeštanje poslednje utakmice u sezoni sa novosadskog "Karađorđa", na jedan od dva najveća stadiona u prestonici, s obzirom na to da će za trofej igrati Partizan i Zvezda.

Na koji stadion konkretno? Prema navedenom u pismu Partizana, trebalo bi da bude određeno žrebom.

U Fudbalskom savezu Srbije još pre početka sezone odlučili su da borba za jedan od dva trofeja bude održana na stadionu Vojvodine, ali priče o promeni te odluke počele su praktično od dana kada su "večiti rivali" zakazali prvo međusobno finale Kupa od 2003. godine.

Kao argumenti za promenu domaćinstva navedeni su uglavnom bezbedonosni razlozi, mada je jasno da će interesovanje za ovu utakmicu prevazići kapacitet "Karađorđa" od 15.000 mesta. Utoliko, važan, ako ne i presudan, biće stav policije, koja bi uskoro trebalo da se izjasni po ovom pitanju.

Što se žreba tiče, on će svakako biti održan, zato što je neophodno odrediti ko će biti formalni domaćin finala, ko će prvi birati boju opreme i ostalo, ali ako se u FSS, Partizanu, Crvenoj zvezdi i MUP-u slože oko toga da je Beograd bolje rešenje, lako će biti organizovano i izvlačenje kuglica sa imenima stadiona crveno i crno-belih.

Za kraj, nije nemoguće da faktor bude i zakazano renoviranje travnate podloge na stadionu "Rajko Mitić", u sklopu priprema za utakmicu reprezentacija Srbije i Velsa, 11. juna.

Ako se termin finala Kupa (27. maj) poklapa sa početkom radova, tada Crvena zvezda ne bi mogla da bude domaćin, pa je i pitanje da li bi podržala inicijativu Partizana da se utakmica odigra u Beogradu.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: NSinfo