23.05.2017.

Na Spensu klasična muzika svaki dan, na utakmicama u pauzi - uskoro u školama, kafićima, GSP-u...


Spens je prvo javno preduzeće, ali i prvi tržni centar u gradu u kom će svakodnevno moći da se sluša klasična muzika

Spens je s Udruženjem građana "Dunavska sonata" pokretačem i realizatorom akcije "Klasika svaki dan" potpisao Sporazum o saradnji o uključivanju u akciju. Kako je predviđeno sporazumom, preko centralnog razglasa svakodnevno će se puštati dela klasične muzike s plejliste koju svim učesnicima u projektu besplatno obezbeđuje Udruženje "Dunavska sonata".

Predviđeno je da se klasika na Spensu emituje u glavnom holu i drugom delovima objekta koji se koriste kao šoping zona. Takođe, klasika će se emitovati i u sportskom delu objekta u tajmautima odigravanja sportskih utakmica.

Projekat "Klasika svaki dan" koji se realizuje u sklopu istoimenog festivala, ima za cilj da podigne nivo opšte kulture u Novom Sadu tako što će svim građanima omogućiti da besplatno slušaju klasičnu muziku čiji je pozitivan uticaj na ljude naučno dokazan.

Predviđeno je da u akciju "Klasika svaki dan" budu uključene službe čije usluge svakodnevno koristi veliki broj građana, kao što su autobusi GSP-a, svi vrtići PU "Radosno detinjstvo", svi privatni vrtići u Novom Sadu, svi ugostiteljski objekti, državne i privatne škole i fakulteti, zatim domovi zdravlja, državne i privatne bolnice, lekarske ordinacije, knjižare, tržni centri...

izvor: 021.rs, agenicije, foto: NSinfo

POPULARNO