15.05.2017.

Na Čenej mogu da slete i vojni i putnički avioni - ali Novi Sad daleko od komercijalnog aerodroma


Novi Sad sa brojem stanovnika koji je dostigao, i još onima koji popularno rečeno gravitiraju ka njemu ili dolaze poslom, verovatno i zaslužuje kompletnu vazdušnu luku
ali Miodrag Radanović iz Aero kluba Novi Sad kaže za Dnevnik da je u ovom trenutku predaleko razmišljati o takvom projektu i da bi prvo trebalo vratiti u pun kapacitet postojeći čenejski aerodrom sa svim aktivnostima koje je i nekada imao, a zatim u skladu sa potrebama preduzimati dalje korake ka eventualnoj komercijalizaciji.

Prema rečima Miodraga Radanovića, člana najstarijeg Aero kluba u državi (osnovan 1923 godine), trenutna situacija na aerodromu u Čeneju nije nimalo sjajna i pred članovima Aero kluba je dug i naporan put da prvo privuku nazad bivše i neke nove članove, da osposobe i registruju letilice, da obnove sve sekcije i da se stvore uslovi i za pružanje usluga što je nekada bila glavna delatnost Aero kluba Novi Sad i čenejskog aerodroma od koje se izdržavao sport.

- Lako je pričati kako “samo treba naći” par desetina miliona evra i napraviti novu pistu i dodatnu infrastrukturu i eto aerodroma u Novom Sadu... Naravno da je novac tu ključni problem, ali osim toga, za takvu perspektivu čenejskog aerodroma, mora da se pojavi jasna potreba, a o njoj možemo govoriti tek kada bi došli u situaciju da postojeći aerodrom više ne može da pokrije potražnju. U ovom trenutku smo, na žalost, daleko od toga - kaže Radanović.

- Praktično smo sada na nekom novom početku, ali sam uveren da postoji potencijal da se oživi čenejski aerodrom. Za taj novi početak potrebno je vratiti ljude, a imamo ih ovde u Novom Sadu i okolini jer je veliki broj pilota i padobranaca koji su angažovani u vojsci i JAT-u upravo ponikao na čenejskom aerodromu. Druga stvar koja je naš veliki potencijal jeste i sama pista jer nijedan aeroklub u državi nema pistu od 1.600 metara takve čvrstoće i koja je drenirana tako da je uvek upotrebljiva. Ona je i sada potencijal za komercijalizaciju aerodroma jer i u postojećim uslovima na Čenej mogu da slete i mlazni vojni avioni, kao i putnički kapaciteta do dvadesetak sedišta - pojašnjava za Dnevnik Radanović koji je član Aero kluba Novi Sad još od 1979. godine. - Nema dileme da bi svi voleli da Novi Sad dobije neki veći aerodrom sa kojeg bi se letelo i van države, ali trenutno se moramo posvetiti onome što imamo, pri čemu je i to ugroženo zbog lošeg stanja u klubu prethodnih godina; dok sadašnji kapaciteti ne budu maksimalno iskorišćeni, teško se može govoriti o proširivanju kako aerodroma, tako i usluga koje bi se pružale na Čeneju.

izvor: dnevnik.rs, foto: AKNS