27.05.2017.

Međunarodna biciklistička trka "Kroz Vojvodinu" u septembru


Međunarodna biciklistička trka "Kroz Vojvodinu" održaće se od 8. do 10. septembra na trasi koja će ići kroz celu Vojvodinu

U pitanju je jedna od najstarijih manifestacija u Vojvodini, 1970. godine kao trka sajamskih gradova prvi put je održana i kroz sve ove godine je uspela da doživi puno svojih izdanja. Na njoj su učestvovali mnogi, tada neafirmisani, a danas uspešni i poznati biciklisti, neki od njih učesnici Olimpijskih igara i svetski prvaci, kao trenutni svetski prvak Petar Sagan.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je istakao da je upravo stoga ova trka uvrštena u manifestacije od posebnog značaja za Vojvodinu i da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansijski pomogao njeno održavanje u iznosu od milion dinara.

"Trka je imala decenijski značaj, kao i zbog toga što je bila i u kalendaru Svetske biciklističke unije. Iz više razloga se, nažalost, prošle godine nije održala i  tada smo  dali čvrsto obećanje da će je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu podržati,  što i činimo i na vreme smo  krenuli i u promociju jedne ovako važne manifestacije, koja spada među šest najvažnijih sportskih manifestacija koje se ove godine održavaju na teritoriji Vojvodine u više grana sporta", izjavio je Batez.

Ovom prilikom, predstavnici Biciklističkog saveza Vojvodine potpisali su protokol o saradnji sa Zrenjaninom, koji će ove godine biti domaćin ove sportske manifestacije.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo