24.05.2017.

Maturantkinja Karlovačke gimnazije ubedljivo prva među 15.500 takmičara iz 20 država


Veliko priznanje prošle nedelje stiglo je i u Karlovačku gimnaziju, te je maturantkinja te škole Emilija Micković s razlogom naša ovonedeljna dika novosadska

Emilija Micković, učenica IV-2 Karlovačke gimnazije, u najvišoj kategoriji takmičenja iz engleskog jezika u konkurenciji od 15.500 takmičara iz 20 država ubedljivo je osvojila prvo mesto.

Finale se sastojalo iz četiri testa koji testiraju različite jezičke veštine - čitanje, pisanje sastava, razumevanje teksta, slušanje i govor.

Emilijina profesorka engleskog jezika Miona Brkanić prepoznala je potencijal svoje učenice i dodatnim radom sa njom donela veliko priznanje i uspeh Gimnaziji.

Ona ističe da je drugoplasirani imao šest bodova manje, što njenu pobedu čini još većom, jer je do sada na tom takmičenju razlika uvek bila ne veća od dva boda.

„Emilija sem odličnog znanja engleskog jezika poseduje i neke druge kvalitete, koje bih ja istakla i koje smatram da su je dovele u ovu poziciju, a to je zrelost, usredsređenost, staloženost. Brza je, ali nije brzopleta, odlučna je, precizna je i sve to kada se iskombinuje je dovelo do ovog uspeha", potvrdila je Emilija Brkanić, profesorica engleskog jezika u Karlovačkoj gimnaziji

S obzirom na te osobine i neosporno znanje engleskog jezika, logičan sled događaja je upisivanje anglistike.

Jezik je njena velika ljubav, kao i Karlovačka gimnazija u kojoj danas sa svojim drugarima obeležava poslednji dan.

Vrata najstarije srpske gimnazije zatvaraju se iza Emilije, a samim tim otvaraju se vrata novih saznanja, vidika i veština.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija, novisad.rs

POPULARNO