23.05.2017.

Malbašić igrač sezone 2016/2017


Vezista Vojvodine Filip Malbašić izabran je za najboljeg igrača crveno-belih u završenoj sezoni, po izboru navijača sa sajta fkvojvodina.com

Duga sezona za fudbalere Vojvodine, tokom koje su odigrali rekordnih 50 takmičarskih utakmica, završena je u nedelju pobedom nad ekipom Javora, a navijači Vojvodine, preko svog sajta fkvojvodina.com, izabrali su najboljeg igrača “stare dame” tokom prethodnih 12 meseci.

Nagrada je pripala Filipu Malbašiću, koji je, sa 20 postignutih golova na 43 utakmice u svim takmičenjima, ujedno i najbolji strelac tima u ovoj sezoni. Igrajući uglavnom na poziciji krila ili najisturenijeg napadača, uspeo je da ostvari i šest asistencija, a svojim driblinzima, prodorima i drugim sjajnim fudbalskim potezima, često je mamio aplauze gledalaca na “Karađorđu”, te se bez dileme može reći da je tokom čitave sezone bio glavni oslonac u napadu za svoj tim.

Jedan rođeni Beograđanin, koji je u januaru 2016. godine „zadužio” dres naše Vojvodine, ove sezone je, po svim fudbalskim parametrima stekao naslov najboljeg u polovično crveno-belom dresu. Najviše datih golova sa jedne, te titula „Igrača sezone” u izboru članova i posetilaca sajta i foruma fkvojvodina.com sa druge strane, svedoče o tome da Filip Malbašić to zaista i jeste.

Reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama, koji iza sebe već ima inostrane angažmane u Nemačkoj i Poljskoj, ovime samo stavlja do znanja vrhu srpskog fudbala da ima nameru da obuče i seniorski dres sa državnim grbom, a neka mu trinaesti po redu izbor za najboljeg igrača sezone na ovom mestu donese sreću u tome.

Malbašić je nagradu u našem izboru osvojio i pre kraja nadmetanja na samom terenu, što govori o tome da je, na istom, i pružio više u odnosu na svoje saigrače, vredno sakupljajući poene u izboru najboljih igrača svake utakmice tokom čitave sezone.

Filipu čestitke u ime svih navijača, simpatizera i poštovalaca Kluba, uz želje da se još dugo i uspešno bori u dresu ponosa Novog Sada.

Ovo je 13. uzastopni put da navijači Vojvodine sa sajta fkvojvodina.com biraju najboljeg igrača Voše u sezoni, a prethodni dobitnici su:

2005. – Ivica Francišković
2006. – Džosef Kizito
2007. – Ranko Despotović
2008. – Gojko Kačar
2009. – Džosef Kizito
2010. – Slobodan Medojević
2011. – Abubakar Oumaru
2012. – Abubakar Oumaru
2013. – Abubakar Oumaru
2014. – Marko Poletanović
2015. – Nino Pekarić
2016. – Novica Maksimović
2017. – Filip Malbašić

izvor: fkvojvodina.com, fkvojvodina.rs, agencije, foto: fkvojvodina.rs

POPULARNO