18.05.2017.

Lidl zainteresovan za plac pored GRAS-a


"Gradsko zelenilo" je počelo sa uklanjanjem starog rasadnika na Futoškom putu 48, na čijem mestu će nići neki prodajni objekat, moguće prodavnica nemačkog Lidl-a

Istovremeno, gradnja novog rasadnika na Vidovdanskom naselju još nije počela.

U "Zelenilu" za 021.rs navode da će gradnja novog rasadnika čija je procenjana vrednost 250 miliona dinara uskoro početi i da je u toku priprema javnog tendera za izbor izvođača radova. Ako ne bude problema, novi objekat će početi da radi do kraja ove ili početkom naredne godine.

Portparol Zelenila Ivan Nožinić za 021.rs objašnjava da uklanjanjem starog rasadnika to preduzeće neće ostati bez neophodnih sadnica, jer se radi u etapama i usklađeno je sa gradnjom novog rasadanika.

Nakon što se "Zelenilo" u drugoj polovini godine iseli sa prostora starog rasadnika Grad prodati tu parcelu.

Taj prostor je namenjen za gradnju tržnog centra, a jedna od zainteresovanih kompanija je i Lidl, čiji je prvi prodajni objekat kod kružnog toka na Novom naselju završen i čeka otvaranje u martu 2018. godine. Ukoliko ova kompanija ne bude kupac placa, izvesno je da tu neće biti zelena oaza od sedam hektara kao do sada, jer je prilikom usvajanja urbanističkog plana u kojem je predviđeno da se tu izgradi tržni centar, procenat zelenila na tom prostoru smanjen sa sa 25 na 15 odsto, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija