09.05.2017.

Lakše do subvencija u privatnim vrtićima


Roditelji koji budu želeli da upišu mališane u privatne vrtiće uz subvencije iz gradskog budžeta, više neće morati najpre da konkurišu za mesto u Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo”

To je dogovoreno na nedavnom sastanku Udruženja privatnih predškolskih ustanova u Novom Sadu i Gradske uprave da bi se pojednostavila procedura upisa u privatna zabavišta. Podsećamo, pre te odluke, subvencije su mogli dobiti samo oni roditelji čija su deca ostajala „ispod crte” na konkursu za upis u neki od državnih vrtića.

"Tom odlukom upis u privatne vrtiće biće mnogo jednostavniji i nećemo se pretvarati u nekakav birokratski aparat jer su mnogi roditelji do sada morali da nose papire u „Radosno detinjstvo” bez potrebe", kaže član Upravnog odbora Udruženja privatnih predškolskih ustanova u Novom Sadu Miljko Bakaj.

Prema njegovim rečima, taj put se sada skraćuje i roditelji koji to žele dolaze direktno u obdanište, konkurišu i ulaze odmah u proceduru. Privatni vrtići u Novom Sadu su time dobili veću autonomiju i smatra se da je to dobra odluka.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija, NSinfo