30.05.2017.

Kreće popravka kućice za dojilje - video nadzor i za parkove


Kućica u novosadskom Limanskom parku koja je napravljena sa namenom da majke u njoj doje pre neku noć potpuno je demolirana

To se desilo kao posledica vandalizma nepoznatih lica, a iz Gradskog zelenila kažu da se to ne bi desilo da se u parku nalazio čuvar.

U Limanskom parku, gde se ta kućica nalazi, majke nemaju svoje posebno mesto za dojenje. Kućica je uništena do te mere da je neupotrebljiva.

"U petak ujutru nas je sačekala vrlo neprijatna situacija u Limanskom parku, teško je oštećena, nije potpuno srušena, ali sa dve strane su uništene daske, krov je oštećen i pod", kaže Ivan Nožinić, predstavnik JKP "Gradsko zelenilo".

Iako je trend u svetu da se majke edukuju da postanu slobodne da doje na bilo kom javnom mestu, iz Gradskog zelenila kažu da je naše okruženje još konzervativno za tako nešto, i zbog toga postoji potreba za izdvojenim mestom za dojenje, a sada i potreba za nadzorom.

"Radnici naše stolarske radionice danas će izaći na teren i počeće sa rekonstrukcijom kućice za dojilje kako bi je što pre osposobili za korišćenje", kaže Nožinić.

"Video nadzor je potreban u parkovima, trenutno ga nema ali u svakom slučaju Gradsko zelenilo radi na tome, iako mi nismo zaduženi za video nadzor, ali jednostavno pokrenuli smo inicijativu još kada da se video nadzor proširi i na parkove", dodaje.

Kućice za dojilje su postavljene na dve lokacije u gradu, na Štrandu i u Limanskom parku, a iz Gradskog zelenila kažu da čim se pronađu sredstva, planira se izgradnja još jednog takvog mesta u nekom od parkova.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Gradsko zelenilo