28.05.2017.

"Kontinental dolazi u Novi Sad - posao za 500 inženjera - plata 2.300 EUR"


Kontinental dolazi u Novi Sad, kompanija najvišegh kvaliteta koja će da zaposli 500 inženjera, rekao je premijer Aleksandar Vučić

On je istakao da će bruto plata biti 2.300 evra, što je to je višestruko viša plata od naše zarade.

Vučić je istakao da će to će omogućiti da oni koji su najškolovaniji mogu da ostanu u zemlji.

Premijer je istakao da Kontinental u Srbiji već zapošljava više od 1000 ljudi.

„Kao spejs šatl, to je nešto što Srbija nije imala i na čemu sam zahvalanm prijateljima iz Kontinentala“, dodao je on.

„Ovo je nova investicina liga u Srbiji. Srbija više nije mesto za proizvodnju najniže vrednosti, iako je i to bolje nego da nemate posao. Srbijara postaje atraktivno mesto za ulaganje, od danas Srbija počinje da razvija delove koje ćemo i mi i drugi širom sveta da proizvode“, istakao je Vučić.

Premijer je rekao i da tek kada naše škole i privrede rade sa uneverzitetima možemo brže da trčimo poput Nemačke i Austrije.

„Ovaj projekat je rezultat mnogo godina rada i teških pregovora, ali je deo onoga što je bila naša vizija i ovo je trešnja na torti za sve investicije koje smo imali u Srbiji“, rekao je Vučić.

On je dodao i da je ovo signal za sve ostale investicije koje će doći iz Nemačke. Naglasio je i da nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju 33.000, a da je cilj da ih bude još više. Vučić je dodao i da kada je ušao u vladu taj broj je iznosio 18.000

„Ovo je do sada najbolji nemački investicioni projekat u Srbiji“, zaključio je on dodajući da dolazak Kontinentala nadmašuje sve projekte po bilo kom kriterijumu.

izvor: b92.net, agencije, foto: NSinfo

Novi Sad kao silicijumska dolina regiona - Kontinental kreće sa radom 1. jula, plata 2.300 evra