27.05.2017.

Još danas Sajam penzionera na Novosadskom sajmu - ulaz besplatan


Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljilјana Koković prisustvovala je otvaranju Sajma za penzionere koji se održava 26. i 27. maja na Novosadskom sajmu
u organizaciji ''Doo Snar grouop'' i Novosadskog sajma.

-Drago mi je što se sajam posvećen našim zaslužnim sugrađanima organizuje po drugi put i nadam se da će se ta praksa nastaviti. Današnji penzioneri su lјudi koji su izgradili našu zemlјu, i dali veliki doprinos u svim oblastima života. Zbog toga država ali i društvo u celini moraju da im obezbede što bolјe uslove za život i tretman kako i dolikuje. Novi Sad kontinuirano radi na unapređivanju sistema usluga za starije sugrađane. Klubovi za penzinere, povlastice u javnom prevozu, plaćen odlazak u banje i letovališta samo su neke od mera koje Grad sprovodi kako bi ulepšao i olakšao penzinerske dane- rekla je Ljilјana Koković.

Ministar bez portfelјa u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić je rekao da je Sajam za penzionere manifestacija koja treba da dobije širi značaj obuhvatajući pored Novog Sada i Beograd i Niš.

-Penzioneri danas čine četvrtinu stanovništa Srbije i oni su najzaslužniji za izgradnju naše zemlјe. Na ovakvim manifestacijama robni proizvođači i kompanije najstarijim građanima omogućavaju povolјniju kupovinu roba i usluga u čemu se ogleda njihova korporativna društvena odgovornost- istakao je Milan Krkobabić.

Cilј manifestacije, koja se ove godine održava pod sloganom „Za bezbrižnu starost“, je da penzioneri kvalitetno provedu slobodno vreme, da se zabave i druže, učestvuju u raznim radionicama, koncertima, nagradnim igrama, kao i da na jednom mestu vide i probaju proizvode i usluge namenjene isklјučivo njima.

Na štandovima izlagača, pored brojnih medicinskih, farmakoloških, prehrambenih i drugih proizvoda namenjenih starijim licima, biće organizovane i aktivnosti iz oblasti socijalne zaštite, pomoći i nege u kući, zdravlјa, edukacije, volontiranja, zdrave ishrane, sporta, rekreacije i hobija, stvaralaštva, putovanja, osiguranja i bezbednosti, finansija, kao i pravne zaštite.

Ulaz na manifestaciju je besplatan.