18.05.2017.

Iz Pekinga znak da će Fruškogorski koridor biti izgrađen - tunel, novi most, 45 km...


Potpisivanje memoranduma s kineskim kompanijom „China Road and Brigde Corporation” u Pekingu
o saradnji na projektima izgradnje puteva u Srbiji i memoranduma o razumevanju i saradnji na projektu izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad – Ruma u Pokrajinskoj vladi ocenjuju krunom uspeha.

Jer, kako navodi za Dnevnik pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić, to svedoči o tome da je stvoren dobar planski osnov za razgovor s investitorima i da će Koridor biti izgrađen, s obzirom na to da se memorandum ne potpisuje sve dok se ne stvore uslovi za izvršenje projekta.

„Zbog potpisivanja memoranduma, kao član Pokrajinske vlade mogu samo da izrazim svoje veliko zadovoljstvo jer je Vlada Srbije shvatila koliko se radilo na tom projektu i samim tim ga izabrala da ga predstavi jednoj takvoj kompaniji i dogura do njegovog izvršenja“ ,istakao je Galić. „To je dokaz da će tako nešto biti i završeno. U tom smislu, ne mogu da sakrijem lično zadovoljstvo!“

Fruškogorski koridor kao infrastrukturni projekat definisan je na zajedničkoj sednici Pokrajinske i Republičke vlade 22. oktobra 2016. godine kao jedan od najznačajnijih projekata u Vojvodini. Podsetimo, Koridor će u svojoj dužini od 45 kilometara spojiti, s jedne strane, auto-put Beograd–Budimpešta kod Kaćke petlje, s druge, auto-put Beograd–Zagreb kod Rume, a zatim se nastavlja ka Šapcu i Loznici, na granični prelaz Šepak prema Republici Srpskoj, piše Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija