07.05.2017.

Grejna sezona uz minimalni broj havarija - za rekonstrukciju dvostruko više nego prošle godine


Grejna sezona 2016/2017. godine u Novom Sadu je završena

Grejanje je bilo uključeno 7. oktobra lane i trajalo je 203 dana sa minimalnim prekidima u odnosu na prethodne godine.

I pored izuzetno hladne zime, u ovom preduzeću ističu mali broj havarija, s obzirom na veoma niske temperature i na činjenicu da je vrelovod na pojedinim deonicama u gradu star i više od 30 godina. Veliki udeo u tome, kažu, imali su radnici „Toplane”, te su „svi raspoloživi ljudski resursi bili su raspoređeni u dvadesetčetvoročasovna dežurstva i radili su u svim vremenskim uslovima i često na vrlo teško pristupačnim mestima da bi eventualni prekidi u isporuci bili što kraći i da bi potrošači u što manjoj meri to osetili”.

Mali broj kvarova i dobro grejanje posledica su, ističu u „Toplani”, obimnih radova između dve grejne sezone, jer se novim cevima, kako je navedeno, postiže veća energetska efikasnost i smanjenje gubitaka toplotne energije, a samim tim i stabilnija isporuka toplotne energije za grejanje za potrošače koji žive u delovima grada gde se izvode rekonstrukcije.

Za ovu godinu „Novosadska toplana” opredelila je 1.150.000.000 dinara za rekonstrukciju vrelovodne mreže, odnosno dvostruko više nego lane, dok je iz gradskog budžeta izdvojeno dodatnih 136,3 miliona dinara.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

ES!NFO esrbija.info