31.05.2017.

Dani Vojvodine u Beogradu


Od 1. do 3. juna u Beogradu biće održana peta manifestacija "Dani Vojvodine"

Na nekoliko lokacija u gradu, uz raznovrstan i bogat program, Vojvođani će predstaviti bogatstvo dinamične ravnice.

Na tri dana, beogradski Trg republike pretvoriće se u pravu malu Vojvodinu. Posetiocima manifestacije biće predstavljen celokupni turistički potencijali naše Pokrajine, od Subotice do Kovina i od Vršca do Apatina.

"Za nas najvažnije tržište je svakako teritorija Beograda, jer su Beograđani najzastupljeniji domaći turisti kod nas i najviše konzumiraju proizvode Vojvodine", rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

"Kratki gradski odmori su nešto što je najtraženije u Vojvodini, sa zadržavanjem od nekoliko dana, ali ono što se poslednjih godina popularizuje, svakako su salaši koji postaju brend Vojvodine i trenutno ih ima oko 40", kaže direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

Muzički festival "Egzit" odavno je postao brend ne samo Novog Sada, već i cele Vojvodine, a osim njega postoji još oko 1.200 zabavnih manifestacija u Pokrajini, koje su svakako vredne pažnje. Bogata gastronomska ponuda nešto je što se kod Vojvođana posebno ističe, a sve su popularniji i obilasci vinarija. Osim ića i pića, bogato kulturno i istorijsko nasleđe svakako treba uzeti u obzir, ukoliko se odlučite da odmor provedete u Vojvodini.

"Nemojte propustiti da obiđete biser duhovnosti - Sremske Karlovce, zatim brojne manastire na Fruškoj gori, a multikulturalnost je svakako nešto što je brend Pokrajine", rekla je Pavlović.

Beograd je najposećenija turistička destinacija u Srbiji. Zato je prestonica idealno mesto za prezentaciju domaćeg turizma stranim, ali i domaćim posetiocima.

"U Srem dođete čim pređete most na Savi, tako da je i Beograd pomalo u Sremu. Domaći turizam je generator turističke ponude. Najbolju promociju domaćeg turizma napravićete tako što najpre privučete domaće goste", objašnjava direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Za sve posetioce "Dana Vojvodine" priređen je i zabavni program u ustanovama kulture "Vuk Karadžić" i "Božidarac", a za ljubitelje vojvođanskih vinarija, organizovana je degustacija vina.

foto: NSinfo

POPULARNO