19.05.2017.

Cvetna pijaca danas i sutra - ispred Spensa


Cvetna pijaca, peta po redu ovog proleća, će se održati u petak i subotu, 19. i 20. maja, na platou ispred Spensa

Vreme je sve lepše i svaki put privlači Novosađane da nas posete da bi odabrali cveće za uređenje vrtova, balkona i dvorišta.

Na cvetnoj pijaci se može pronaći raznovrsno sezonsko cveće, sadnice, kaktusi, začinsko bilje, listopadno drveće ali i oprema za hortikulturu. Nakon predaha od kupovine cveća, najbolje je svratiti i kupiti nešto slatko ili nešto zdravo.

Pokret gorana Novog Sada je veoma zadovoljan što je u mogućnosti da proizvođačima cveća i sadnica ali i Novosađanima pruža priliku da uživaju u čarima cvetne pijace, a to je biranje cveća i uživanje u proleću, mirisima i bojama.

Na petoj ovogodišnjoj "Cvetnoj pijaci" svoje proizvode će građanima i posetiocima Novog Sada predstaviti oko 77 proizvođača cveća i sadnica i 12 proizvođača meda i zdravstveno-bezbedne hrane.

Izlagači se svaki put trude da našim sugrađanima predstave neke nove vrste biljaka. Kao i do sada svaki savet oko nege određene biljke se mogu dobiti od izlagača. I ove godine ćemo se potruditi da građani i građanke na jednom mestu po povoljnim cenama nađu veliki izbor cveća, sadnica i opreme za hortukulturu, kao i zdrave hrane, meda i poneki ukras koji će krasiti domove posetilaca cvetnih pijaca.