22.05.2017.

Budisava: Svi predškolci i osnovci članovi biblioteke


Ogranak Gradske biblioteke u Budisavi, u koji je nedavno učlanjena cela tamošnja osnovna škola, posetili su
zamenica predsednika gradske skupštine Branka Bežanov i član Gradskog veća zadužen za obrazovanje mr Vladimir Jelić.

– Svih 355 učenika Osnovne škole „Ivo Andrić“ u Budisavi učlanjeno je u ogranak Gradske biblioteke – istakla je Branka Bežanov. – Tu nesvakidašnju akciju pokrenuo je Savet mesne zajednice, koji je i finansirao najveći deo članarina za decu, što je za svaku pohvalu.

Savet MZ Budisava obezbedio je novac za članarinu za 296 osnovaca, a Gradska biblioteka je besplatno učlanila njih 59. U biblioteci se za decu priređuju radionice i drugi programi, a za čitanje ih motivišu i učitelji i nastavnici.

– Oduševljen sam tom idejom i nadam se da će i druge mesne zajednice u našem gradu krenuti tim putem – rekao je Jelić. – Drago mi je što će deca iz Budisave za svoje uzore izabrati heroje i likove iz knjiga, a ne one iz rijaliti šou emisija. To je jedinstvena akcija i meštani Budisave su na taj način drugim sredinama zadali pravi „domaći zadatak“. Prava je retkost da danas vidite dete koje želi da čita. Deca su oduševljena, s njima se kvalitetno radi i to će im mnogo značiti u daljem intelektualnom razvoju.

Osim đaka osnovne škole, besplatnu članarinu u Gradskoj biblioteci su dobili i svi predškolci iz vrtića u Budisavi. Namera je da se kod najmlađih razvije kultura čitanja i već u ranom uzrastu usadi ljubav prema pisanoj reči, koja je u današnje vreme sve zapostavljenija.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija