11.05.2017.

Bez Voše na stadionu Voše - Beogradski mediji: Realno je očekivati da se finale Kupa preseli u Beograd


Partizan i Crvena zvezda igraće u finalu Kupa 27. maja, planirano je da to bude u Novom Sadu, ali bi to moglo da se promeni

S obzirom da će dva najveća srpska kluba odlučivati o trofeju, te da će interesovanje navijača biti daleko veće od 15.000 mesta koliki je kapacitet stadiona "Karađorđe", realno je očekivati da se organizacija finala preseli u Beograd, piše B92.net.

Argument u korist ove spekulacije je 2012. godina, kada je Vojvodina odustala od već dogovorenog domaćinstva finala Kupa, nakon što je u polufinalu neočekivano eliminisana od Borca iz Čačka.

Sada su "lale" takođe stale u polufinalu, bolji je bio Partizan, dok je Zvezda bila bolja od Čukaričkog, pa sigurno neće biti previše zainteresovane da se bave organizacijom duela svojih najvećih rivala, posebno nakon sukoba sa crno-belima zbog skandiranja navijača u Humskoj pre dve nedelje, piše B92.net.

S obzirom na to da će "večiti" rivali prvi put direktno odlučivati o trofeju Kupa od 2001. godine, jasno je da je jedini logičan ishod da se sastanu u svom gradu i pred znatno većim brojem navijača, bez obzira da li će to biti stadion crno-belih u Humskoj, ili na "Rajku Mitiću".

To bi svakako olakšalo posao i policiji, jer bi imali manje problema sa kontrolim velikog broja navijača Partizana i Zvezde u Beogradu nego u Novom Sadu i njihovom putu do "srpske Atine".

Za sada nema navoda da bi ovo moglo da se dogodi, ali narednih dana će to sigurno biti tema u oba kluba, te Fudbalskom savezu Srbije, piše B92.net.

izvor: B92.net, agencije, foto: NSinfo