03.05.2017.

Antić: Zašto da se branim, ništa nisam uradio - Molim da me razumete


Penala u derbiju sa Crvenom zvezdom nije bilo, baš kao ni razloga za isključenje Nikole Antića

kapitena Vojvodine. To tvrde Novosađani i ne kriju da su ogorčeni na arbitra Srđana Obradovića, koji je, kako ističu, odlukama direktno uticao na njihov poraz.

Sporni momenti zbili su se u poslednjih 20 minuta duela na stadionu "Rajko Mitić", kada je meč i rešen. Najpre je sudija Obradović isključio beka Antića posle duela sa Frimpongom. Zvezdin napadač je zaustavio prodor novosadskog kapitena, koji se odmah pridigao i, vraćajući se na svoju poziciju u odbranu, protrčao pored Frimponga. Istog momenta usledio je - crveni karton.

- Ne mogu da komentarišem ništa, niti imam potrebnu da dajem bilo kakve izjave tim povodom. Zašto da se branim, jer ništa nisam uradio. Molim da me razumete - rekao je za Novosti Antić.

Desetak minuta od isključenja, sudija Obradović je posle duela, takođe uzdanice novosadske odbrane, Marka Vukasovića i Zvezdinog napadača Boaćija u šesnaestercu gostiju, pokazao na penal.

- Nisam ga ni pipnuo, a kamoli dokačio - kategoričan je Vukasović za Novosti. - Boaći je hteo da zaustavi loptu i sam proklizao. Znao sam da ne smem da napravim pogrešan potez, jer sam video kako se stvari, kada je reč o sudiji, odvijaju na terenu. Sve se, uostalom, vidi na snimku i svima je jasno da nemam razloga da lažem.

Dragoslav Vuković, predsednik Nadzornog odbora Vojvodine, naglašava da u spornim momentima nije bilo reč o nestručnosti sudije nego isključivo o lošim namerama.

- Neka Sudijska organizacija objasni šta se desilo. Svi ostali su sve videli. Ako je to njihov kadar, sudija za derbi, za Superligu, šta mi da komentarišemo osim da se pitamo u čemu je suština njihovog postojanja. Neka nas kazne, ako ima elemenata, ali takve stvari se ne sviraju ni u "beton ligi". Reći ću samo da nije naš kapiten mogao protrčati pored železničke stanice, nego pored suparničkog igrača. Jasno je da je to urađeno sa namerom i nema smisla razgovarati o tome - kaže za Novosti Vuković.

Marko Vukasović, desni bek Vojvodine, naglašava da u duelu sa Zvezdom nije bilo pritiska zbog navodne, već čuvene rečenice nepoznatog člana njihove uprave da će "pustiti Zvezdu", prenose Novosti.
- Ma kakav pritisak. To su sve laži i spekulacije, jednom rečju, gluposti. Izgarali smo na terenu, pošteno se borili, ali je Zvezda imala "15 igrača" - kaže Vukasović i potvrđuje da za proteste i uvrede, koje su novosadski fudbaleri uputili sudiji Obradoviću posle dosuđenog penala za Zvezdu, niko nije opomenut.

izvor: novosti.rs, foto: youtube.com

Saša Todić: Posle meča sa C.zvezdom oprostio sam se od Vojvodine - putujem na Tajland