17.05.2017.

5 načina za poboljšanje jutarnjeg raspoloženja


Ustajanje ujutru sa osmehom na licu, ponekad, stvarno može da bude teško

Oni koji nisu "jutarnji tip" mrzovoljno raspoloženje mogu da umanje investiranjem u dobar, udoban dušek, radi kvalitetnog sna, i sporim buđenjem.

Isprobajte ove savete kako biste izbegli mrki pogled ujutru:

1. Sredite stvari pre spavanja 

Par jednostavnih koraka koje odradite pre spavanja može uticati na vaše jutarnje raspoloženje. Stavite čašu vode pored kreveta (ukoliko se budite žedni) i spremite odeću koju ćete nositi sutradan.

Istraživanje je otkrilo da su žene koje su opisale svoj dom kao neuredan sklone depresiji, umoru i nervozi. Ako sve sredite pre spavanja, imaćete manje obaveza kad ustanete.

2. Protegnite se 

Većina ljudi ustaje previše brzo, čime ne daju svom telu dovoljno vremena da se razbudi. Probajte da ležite u krevetu neko vreme i protegnite svoje mišiće, zatim polako ustanite i odradite još jednostavnih vežbi rastezanja.

3. Ne žurite u kupatilu 

Umesto da uskočite pod tuš i istuširate se na brzinu običnim sapunom, odvojite malo više vremena za kupanje. Koristite luksuzan gel za tuširanje, mleko za telo i nabavite mekane peškire. Pustite neku muziku pogodnu za nežno buđenje.

4. Jedite, čak i ako niste gladni 

Napravite nešto vrlo ukusno, što vam podiže energiju. Ako možete da jedete rano ujutru, isprobajte tečni doručak kao što je frape ili vegetarijanski sok sa sastojcima koji podstiču dobro raspoloženje.

5. Isplanirajte nešto zabavno za kasnije 

Ako ostalo ne pomogne, to što imate nešto što čekate celog dana da se dogodi pomoći će vam da poboljšate jutarnje raspoloženje. Planirajte da napravite omiljeno jelo za večeru, organizujte kafu sa prijateljem ili pošaljite seksi poruku svom partneru.

izvor: Hafington post, agencije, foto: marin/freedigitalphotos.net