12.04.2017.

Vraća se Nokia u velikom stilu


Kompanija HMD Global, koja je kupila prava na korišćenje brenda Nokia, u narednih nekoliko godina želi da postane najveća mobilna kompanija Android tržištu
Ove godine su predstavili tri modela sa solidnim hardverom i pristupačnom cenom, čija prodaja na globalnom tržištu počinje uskoro.

Prema glasinama koje kruže internetom poslednjih meseci, čini se da ono najbolje od HMD-a, odnosno Nokije, tek dolazi. Njihovi inženjeri, navodno, trenutno pripremaju najjaču Nokiju do sada, model 9 koji bi hardverski mogao da konkuriše najjačim pametnim telefonima na tržištu, Samsungovom Galaxy-ju S i iPhone-u.

Prema tim glasinama, Nokia 9 će imati Snapdragon 835 procesor, 6GB RAM-a i 64, odnosno 128GB memorije koja će se moći da se proširi microSD memorijskim karticama, kao i bateriju kapaciteta 3.800mAh.

Možemo da očekujemo i OLED ekran dijagonale 5,5 inča, dve zadnje kamere i opcije poput vodootpornosti, skenera oka i OZO audio tehnologije. Ako se te glasine pokažu istinite i ako ovaj smartfon bude povoljnije cene u odnosu na konkurenciju, Nokia 9 bi zaista mogla da privuče veliki broj korisnika, što bi mogao da bude prvi veliki korak ka ispunjenju ambicija čelnika te kompanije i njenog povratka na vrh mobilnog tržišta.

Zvanično predstavljanje Nokije 9 možemo da očekujemo u junu ove godine.

izvor: b92.net, agencije, foto: youtube.com