26.04.2017.

Voša vraća titulu u Novi Sad - odluka danas, publika može da bude presudan faktor


Jedan dosta izmenjen, a pre svega mlad sastav Vojvodine NS seme započeo je sezonu 2016/17. u maloj sali Spensa protiv Jedinstva iz Stare Pazove

Ispostavilo se kasnije da je pobeda na startu šampionata najavila jednu lepu takmičarsku godinu. Ekipa, koja pred sobom nije imala imperativ osvajanja trofeja, najavila je veliki potencijal, pobeđivala iskusnije timove, hrabro gazila i u plej-of ušla sa prve pozicije. Upravo lidersko mesto omogućilo je Novosađanima da i u finalu, posle četiri meča i rezultata 2:2, ovu sezonu završe upravo tamo gde su i počeli, te da pred svojim navijačima pokušaju sve narađeno da krunišu titulom prvaka Srbije.

Razume se, imaće Vojvodina težak zadatak pred sobom, jer će u sredu, 26. aprila, u 16 časova. u maloj sali Spensa sa druge strane mreže imati za rivala Crvenu zvezdu. Naime, dva crveno-bela tima i godinama unazad odigrala su mnogo važnih utakmica, koje su gotovo uvek bile zanimljive i neizvesne. Ni ove sezone nije bilo mnogo drugačije, u ligi je skor u pobedama bio 1:1, a evo i sada u finalu plej-ofa stiglo se do majstorice – upravo onako kako su slutili oni koji pomno prate odbojkaške prilike.

U taboru Novosađana svi su raspoloženi i spremni za poslednji okršaj i, naravno, svi se nadaju da će publika biti igrač više.

- Igračima moram čestitati na uloženom trudu, na radu tokom cele sezone. Ponosan sam na to što su odradili sve što smo zamislili. Mlađi smo i igrački i po godinama od Zvezde, ali smo stoički izneli sezonu i pokazali veliki potencijal. Momci su se sami izborili sa svim iskušenjima i problemima, a nije da ih nije bilo, od odlaska Vemića tokom priprema, do povrede Petrovića, koji baš sada nedostaje. Išli smo korak po korak, od utakmice do utakmice, svaki igrač je imao ulogu i priliku, koju je više, ili manje iskoristio. To je ono što krasi ovaj mladi kolektiv, timski duh i borbenost. Mislim da smo oformili ekipu sa čvrstim osloncem, koja će u budućnosti biti perjanica naše odbojke. No, ono što nas sada jedino interesuje je peti meč finala, koji treba da bude kruna sezone. Očekujem da pokažemo upravo ono najbolje što nas krasi, da igramo hrabro, borbeno i strpljivo. Iskreno se nadam punoj sali, a posebno očekujem da će tribine ispuniti oni koji se bave odbojkom, deca koja igraju i njihovi treneri – izjavio je trener Nedžad Osmankač.

Srednji bloker Čedomir Stanković istakao je da ekipa treba sve što je bilo da ostavi iza sebe, jer je sada najvažnije ono što će se desiti u sredu na terenu male sale Spensa.

- Cela sezona stala je u jednu utakmicu, a možda i loptu. Smatram da su šanse podjednake, ali da je možda blaga prednost na našoj strani zbog domaćeg terena. Model koji bi trebalo da pratimo jeste treća utakmica, jer smo tada sve vreme držali fokus i nivo koncentracije. Tako mora biti i sada, važno je da se borimo od prvog do poslednjeg poena i da se ne opuštamo. Stalno se ponavljam, ali publika zaista može da bude presudan faktor, zato pozivam sve sugrađane da ispune tribine i pomognu nam, a mi ćemo na terenu da damo sve od sebe. Nadam se da ćemo posle toliko godina da vratimo titulu u Novi Sad – rekao je Stanković.

Mladi dizač Vuk Todorović složio se sa tim da bi domaći teren mogao da ima značaj.

- Nadam se da će sada sve ono što smo uradili u ligi i to prvo mesto dobiti na težini. Na nama je da odigramo najbolje što možemo i da budemo tim. Naravno, svi želimo pobedu – poručio je on.

Na kraju sportski direktor Nikola Marić je istakao:

- Kada je krenula sezona razmišljali smo upravo ovako da odigramo poslednju utakmicu u Novom Sadu. Verujem da će možda ovaj detalj biti važan. Momci tu rade, treniraju, imaju hemiju u ovoj dvorani. Naravno, važnije od toga je da imaju kvalitet, bez obzira na mladost. Optimista sam, verujem u stručni štab i u tim.

Ulaz u malu dvoranu SPC „Vojvodina“ biće, kao i uvek, besplatan, ali će novosadski klub nastaviti saradnju sa Udruženjem građana Novog Sada i Čepom do osmeha upravo kroz simbolično „plaćanje“ ulaska na tribine.

- Zahvaljujem se klubu što je prepoznao našu akciju. Već duže, na mečevima koje Vojvodina igra kod kuće, pokraj terena stoji kutija humanitarne akcije Čepom do osmeha, u koju se ubacuju čepovi. Ovoga puta jedna kutija biće i na ulazu u salu, a svako ko dođe na utakmicu treba da ponese bar jedan čep. Naravno, ovo nije uslov, ali se nadamo da će se što veći broj sugrađana odazvati ovoj akciji – izjavio je predsednik Udruženja građana Novog Sada Goran Bajšanski.

Humanitarna akcija recikliranja čepova pokrenuta je sa ciljem prikupljanja sredstava za pomoć deci sa invaliditetom, ili sa nekom smetnjom u razvoju u obrazovno - školskom procesu.

izvor, foto: okvojvodina.org

ES!NFO esrbija.info