23.04.2017.

Voša u Beogradu napada titulu - prva meč lopta


Odbojkaši Vojvodine NS seme imaće u nedelju, 23. aprila, prvu meč loptu i priliku da stave tačku na finale konačnim trijumfom

Ukoliko u Beogradu još jednom savladaju Crvenu zvezdu, Novosađani će bogatoj kolekciji trofeja pridodati 14. titulu šampiona države, a ako pak budu slavili domaćini, o tome ko će podići pehar namanjen prvaku Srbije, odlučiće majstorica u Novom Sadu.

Četvrta utakmica u USC “Voždovac” na Banjici počinje u 18 časova, a najavljen je i direktan prenos na RTS2.

Šef stručnog štaba Vojvodine NS seme Nedžad Osmankač ističe da nema razloga da se pred igrače stavlja imperativ i bilo kakav pritisak.

- Mi imamo našu filozofiju i držimo se nje. Idemo korak po korak, ne razmišljamo da li je to meč lopta za titulu, da li je odlučujuća utakmica, ili ne. Od igrača tražim da samo, kao i do sada, pruže maksimum, da se bore od prvog do poslednjeg poena, da budu uporni i motivisani i da pre svega, svi budemo tim.

Osmankač je dva dana iskoristio da relaksira igrače, ali i da održi ritam uz odgovarajući trening. Tajni između dva rivala odavno nema, pa je težište pre svega na sopstvenoj strani terena.

- Maksimalno smo mobilisani na svakom polju. Analizirali smo sve mečeve, pogledali gde smo grešili, jer uvek može bolje. Bez obzira na to što su sve utakmice završene rezultatom 3:0, moram da kažem da je svaka bila neizvesna, a treća najviše. Uglavnom, u finalu se sve svodi na to da odluku donosi jedna lopta. U sportu je to tako, cele sezone treniraš naporno, igraš, a onda poen, ili dva, donesu prevagu. Svesni smo da Crvena zvezda nema više šta da izgubi. Beograđani moraju ići na sve, ili ništa i sigurno će biti još agresivniji i borbeniji. Naše je da odgovorimo na isti način, da dodatno podignemo nivo igre, da se ne opuštamo, ali i da igramo bez opterećenja. Želim da ostavimo srce na terenu, pa za šta god to bude dovoljno – zaključio je Osmankač.

izvor, foto: okvojvodina.org