29.04.2017.

Voša i trofej u Gradskoj kući


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom primio u Gradskoj kući
igrače i rukovodstvo Odbojkaškog kluba Vojvodina povodom osvajanja titule prvaka države.

- Titula se nakon decenije vratila kući, tamo gde joj je mesto, jer je Novi Sad zaista oduvek bio centar odbojke kada govorimo o našoj državi. Odbojkaški klub Vojvodina je postavio čvrste temelјe uspeha zahvalјujući brojnim vrhunskim rezultatima na svim takmičarskim nivoima. U jednom periodu, iako nije bilo pehara državnog prvaka, oni su na međunarodnim takmičenjima osvajali pehare, ali je titula prvaka države ipak ono što se najviše čekalo. Taj uspeh je godinama sazrevao sa ovom mladom ekipom koja je na najbolјi način opravdala poverenje. Hvala igračima, stručnom štabu, upravi, a čestitam i svim navijačima koji su bodrili klub. Nadam se da će se dobro spremiti za sledeću sezonu i da će biti dostojni takmičari u evropskim okvirima - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Trener OK Vojvodina Nedžad Osmankač se zahvalio Gradu, sponzorima i svima koji su omogućili normalno funkcionisanje kluba, kako bi mladi odbojkaši, trenirajući u pristojnim uslovima, bili usmereni samo na postizanje uspeha. Kapiten ekipe Čedomir Stanković istakao je da je za Klub osvajanje te titule posle mnogo godina „šlag na tortu“.


- Iza nas je teška i turbulentna sezona u koju smo uložili mnogo truda, rada i znoja da bismo došli gde smo sada. Uspeh čini još većim to što je ekipa jako mlada, odnosno to što je prosek godina igrača dvadeset. Još malo ćemo uživati u ovom velikom uspehu i onda se okrećemo novim izazovima i osvajanju novih trofeja – rekao je Čedomir Stanković.

Odbojkaši Vojvodine osvojili su titulu prvaka Srbije pošto su u Novom Sadu pobedili OK Crvena zvezda sa 3:2 u petoj, odlučujućoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije.

Time je OK Vojvodina osvojila 14. titulu prvaka države, prvu od 2007. godine.

Vojvodina je novi šampion - Posle 10 godina titula vraćena u Novi Sad