21.04.2017.

Voša BEZ licence za Evropu - Šest klubova dobilo UEFA licence, NE i Vojvodina


Komisija za licenciranje FS Srbije, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja, na sednici održanoj 20. aprila doneo je odluku
da na osnovu relevantnih kriterijuma omogući licencu za UEFA takmičenje u sezoni 2017/18. sledećim klubovima: Crvenoj zvezdi, Partizanu, Napretku, Javoru, Voždovcu i Čukaričkom. Uz Metalac iz Gornjeg Milanovca, pomenutih šest klubova je ispunilo i kriterijume za takmičenje u Super ligi Srbije.

Broj izdatih licenci za UEFA takmičenje nikada do sada u ovom broju nije ostvaren ni u drugostepenom postupku, tako da je postupak licenciranja za sezonu 2017/18. najuspešniji od početka primene tog sistema. Očigledno da su klubovi ozbiljno pristupili postupku licenciranja i da su prevaziđeni brojni problemi iz prošlosti. Takođe sve ovo potvrđuje i veoma posvećen rad celokupne administracije za licenciranje koja je u pružila svu neophodnu pomoć klubovima kad god je to bilo potrebno, navodi se u saopštenju FSS.

Na osnovu izveštaja eksperata, razmatrani su dokazi u vezi sa sportskim, infrastrukturnim, personalno-administrativnim, pravnim i finansijskim kriterijumima. Pomenuti klubovi su apsolutno zadovoljili sve kriterijume.

Prvostepeni organ Komisije za licenciranje FS Srbije na sastanku koji je održan 20. aprila činili su potpredsednik Miljko Valjarević i članovi Aleksandar Prekodravac, Igor Radmanović i Dušan Tomić. Stiglo je jedanaest prijava za UEFA takmičenja i devetnaest za takmičenje u Super ligi Srbije.
Klubovi koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da dobiju licencu za UEFA takmičenja i takmičenje u Super ligi Srbije u sledećoj sezoni.

foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Voša ostaje bez Evrope - nema 250.000 evra?