20.04.2017.

Vanredni polasci GSP-a za učesnike Fruškogorskog maratona


JGSP „Novi Sad“ obaveštava korisnike usluga prevoza da će i ove godine biti organizovan vanredan prevoz za učesnike Fruškogorskog maratona

U subotu, 22. aprila, autobusi će saobraćati ka Popovici od 6.00 do 10.15 časova (po potrebi) sa sledećih polaznih mesta:
-  stajalište ispred Železničke stanice, autobusko stajalište linija 71-74  (autobusi se zaustavljaju na stajalištu kod Mosta slobode, centru Sremske Kamenice i na okretnici Vojinovo)
- stajalište na Bulevaru oslobođenja, koje se nalazi na početku Mosta slobode pored Limanskog parka (autobusi se zaustavljaju na stajalištu u centru Sremske Kamenice i na okretnici Vojinovo).
Povratak sa Popovice (od Majdanske ulice do Železničke stanice) biće organizovan u subotu po završetku maratona do 22:00, odnosno 24:00 časa. U nedelju polazak sa Popovice do Novog Sada biće organizovan u 02:00 časa. Stajališta sa Popovice do Železničke stanice: Popovica (okretnica), Vojinovo, centar Sremske Kamenice, redovna stajališta na Bulevaru oslobođenja.

Cena karte u jednom smeru je na nivou zvanične cene za Popovicu i iznosi 110 dinara. Na vanrednim polascima neće važiti pretplatne, niti povlašćene karte.
Karte za prevoz do Popovice moći će da se kupe u autobusu, u kioscima JGSP na Železničkoj stanici i u „pokretnoj“ blagajni kod Limanskog parka. U povratku sa Popovice karte će se prodavati u obeleženom minibusu, postavljenom kod privremene okretnice na raskrsnici Fruškogorskog puta i Majdanske ulice. Kako bi se saobraćaj što efikasnije odvijao, molimo putnike da kupuju vozne karte na privremenim prodajnim mestima (van autobusa) i da pripreme tačan iznos novca za kartu, te da ne čekaju zadnji momenat za prevoz do Popovice.

Svi autobusi koji budu saobraćali na vanrednom prevozu biće obeleženi posebnom oznakom „Fruškogorski maraton“.

Zbog održavanja 40. Fruškogorskog maratona, trasa linije broj 74 Novi Sad-Popovica biće skraćena od 18:00 časova 21. aprila  do 18:00 časova 23. aprila, tako da će autobusi saobraćati do raskrsnice Fruškogorski put-Majdanska ulica (autobusko stajalište Budžak).