05.04.2017.

Uklanjanje baštenskog otpada


Preduzeće „Čistoća” realizuje redovni godišnji program uklanjanja baštenskog otpada, koji će trajati do kraja novembra

Trava, granje, lišće, korov i sličan otpad organizovano će se odnositi iz svih naselja s individualnim tipom stanovanja po preciznom rasporedu. Građani bi trebalo da do 6 časova ostave baštenski otpad ispred svojih kuća, na istom mestu gde ostavljaju kante za smeće. Otpad treba da bude upakovan u kese, džakove ili kutije, a granje povezano u snopove, ukoliko se ne može drugačije složiti.

Otpad će se 6. aprila uklanjati iz Veternika, a dan kasnije iz Petrovaradina i Begeča.

Kabasti otpad „Čistoća” će uklanjati iz MZ Šangaj do 4. aprila, a kontejneri za odlaganje biće postavljeni na kraju Četvrte ulice i na uglovima Sedme i Osme ulice, Prve i Osme, kao i Sedme ulice i protivpožarnog puta kod crpne stanice.

U Kaću kontejneri će od 4. do 6. aprila biti postavljeni na početku Ulice Narodne vojske kod vašarišta, u Novosadskoj ulici, Partizanskoj – kod rampe i kod mlina, kao i na kraju Ulice Moše Pijade. Iz MZ Budisava krupni otpad uklanjaće se od 6. do 8. aprila, a kontejneri će biti postavljeni na uglovima Vojvođanske i Partizanske ulice kod trafoa, Petra Drapšina i Vuka Karadžića, kao i Železničke i Petefi Šandora kod bare.

Iz MZ Kovilj kabasti otpad ekipe „Čistoće” odnosiće od 8. do 10. aprila, a kontejneri za tu vrstu otpada biće postavljeni na uglovima ulica Vojvođanskih brigada i Jovice Pavlice, Laze Kostića i Dušana Vickova i Branka Bajića i Laze Kostića.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija, cistocans.co.rs