19.04.2017.

U Sremskim Karlovcima za prvomajske praznike "Prolećni festival vina" - turisti dolaze i vozom "Romantika"


„Prolećni festival vina” naziv je manifestacije koja će biti održana u centru Sremskih Karlovaca 29. i 30. aprila i 1. maja
Kao što samo ime događaja kaže, posvećen je vinu, ali obilovaće i drugim sadržajima.

„Namera nam je bila da, osim Karlovačke berbe grožđa, koja se održava u jesen, i u proleće organizujemo festival čija centralna tema je vino, jedan od brendova Sremskih Karlovaca”, kaže vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Sremski Karlovci (TOOSK) Dejan Manojlović. “Tokom tri dana Karlovčani i turisti imaće priliku da degustiraju i kupe vina lokalnih proizvođača, ali i da uživaju u bogatom muzičkom programu. Po Manojlovićevim rečima, u subotu, 29. aprila, od 21 sat, predviđeno je da u centru Karlovaca nastupi grupa „Galija”. Sutradan, 30. aprila, u isto vreme, zapevaće grupa „Legende”, a pre popularnog ansambla, oko 19.30 časova publici će se predstaviti pevač Dušan Kostešević. Na sam praznik rada, 1. maja, od 20 sati nastupiće tamburaši.

Tokom festivala predviđeno je da bude održan i turnir u košarci za decu od deset godina, u Dvorskoj bašti.

Štandovi s vinima biće na platou ispred Saborne crkve, dok će ostali izlagači proizvoda domaće radinosti, suvenira, meda i pčelinjih proizvoda biti na Trgu patrijarha Brankovića. Novina je da će ljubitelji božanskog pića moći da kupe vinske čaše i vaučere za degustaciju, što je praksa na svim manifestacijama tog tipa u zemljama u okruženju i šire.

Očekuje se da će za „Prolećni festival vina” turisti iz Beograda doći muzejskim vozom „Romantika”, kojem će to biti prvi dolazak ove godine u Sremske Karlovce.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: novisad.rs