02.04.2017.

"Razmišljamo o regionalnim ligama - ali ne samo na ovom području"


Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA, u prvoj zvaničnoj poseti FSS pričao o infrastrukturi, huliganizmu, šansama bivših SFRJ republika za odlazak na SP i novim projektima

Prvi put od dolaska na mesto predsednika UEFA, Aleksandar Čeferin boravio je juče u zvaničnoj poseti Fudbalskom savezu Srbije i to u društvu direktora Nacionalnih asocijacija evropske kuće fudbala Zorana Lakovića.

U srpskoj kući fudbala potrudili su se da na najbolji način ugoste Aleksandara Čeferina koji je još od kandidature za predsednika UEFA imao veliku podršku FSS.

Da li možete konačno da razjasnite, postoji li ideja o osnivanju regionalne lige ili ne i dokle ste došli u razmišljanju na tu temu?

- Do sada se došlo samo do razmišljanja o regionalnoj ligi i ništa više. Bilo je dosta dezinformacija u vezi sa tim, pa i da je UEFA pripremila sistem, što nije istina. U budućnosti mi razmišljamo o regionalnim ligama, ali ne samo na ovom području, već i ostalim delovima Evrope, jer ima zainteresovanih za to. Ipak, regionalne lige, nikada neće zameniti nacionalne. Domaća takmičenja su baza fudbala u svakoj državi. Više od razmišljanja o regionalnoj ligi nije došlo, jer postoje problemi, prevashodno sigurnosni. Intenzivno ćemo raditi, ali ne obećavam kada će to biti i ko će igrati – pojasnio je Čeferin.

Kompletno izlaganje predsednik UEFA imao je juče na srpskom jeziku, međutim pre nego što se obratio novinarima je istakao:

- Ne znam koliko je moj srpski perfektan, učio sam ga u JNA, ali trudiću se da govorim što bolje.

izvor: zurnal.rs, agencije, foto: ilustracija