21.04.2017.

Priča iz Novog Sada - Maturanti zaradili odlazak na ekskurziju


Evo jednog primera da je to zapravo jednostavno i da, sem dobre volje, treba samo malo inicijative... Priča dolazi iz Novog Sada, iz gimnazije Svetozar Marković

Maturanti se spremaju na završnu ekskurziju. Umesto da, jednostavno, izmole donaciju, u odeljenju IV5 su rešili su da sami zarade novac koji im je nedostajao da bi ceo razred zajedno išao na putovanje u Grčku.

Predlog je dala "razredna" Branka Drljić Bukarica.

"Palo mi je na pamet da bismo mogli da odradimo, s obzirom na to da je aktuelan nadničarski posao i da bi to bio korisno jer bi naučili i da drugačije gledaju na taj, zarađeni novac i njegovu težinu, kada je zarađen", kaže za RTV Branka Drljić Bukarica.

I učenici i roditelji su jednoglasno prihvatili predlog, a jedan od roditelja, vlasnik rasadnika u Irigu, ponudio je posao za ceo razred.

Autobus je obezbedila škola, a užinu pekara iz komšiluka.

"Ozbiljno smo radili. Meni je bilo lepo. Malo smo, na kraju, bili nervozni jer je bilo jako sunce, ali bilo je OK", priča za RTV Lenka Ajdić.

„Pre svega, jedno fino druženje. Radili smo oko 6 sati. Posle smo se svi lepše osećali. Videli smo, pre svega, šta znači zaraditi jednu dnevnicu kao fizički radnik", priča Jovan Karas.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Print screen