22.04.2017.

Predsednik Nadzornog odbora Voše: "Učinio je to iz samo njemu znanih razloga, ostavivši ekipu na cedilu uoči derbija"


Veselinović, trener novosadskog superligaša, posle samo tri utakmice na klupi Vojvodine, koju je preuzeo od stratega Dragana Ivanovića, podneo je ostavku na mesto šefa stručnog štaba

On je svoj, potpuno neočekivan potez obrazložio u saopštenju u kojem ističe da je razlog neopozive ostavke nemogućnost sprovođenja njegovih ideja.

-Bila mi je velika čast biti deo velikog kluba, zahvaljujem se igračima i članovima mog štaba na divnoj i iskrenoj saradnji. Hvala navijačima na velikoj podršci koju sam osećao. Ostajem veliki navijač Vojvodine- kaže u saopštenju Veselinović koji, međutim, u telefonskom razgovoru nije želeo da odgovori na novinarska pitanja i da za Novosti komentariše iznenadnu odluku.

Sa druge strane, Dragoslav Vuković, predsednik Nadzornog odbora kluba, ističe da je simptomatično da se Veselinović odlučio za rastanak u trenutku kada je saznao da će igrači dobiti premije ako pobede Partizan.

-To je istina. Kad je čuo da su premije 1.500 evra za pobedu u derbiju, podneo je ostavku, Nikakvog drugog razloga da ode iz kluba nije bilo. Niko mu se nije mešao u posao ni u tim. Smatram da ćemo i pored svega toga pobediti Partizan. Baš zato. Ekipu će voditi pomoćni trener Vladimir Buač- rekao je Vuković za Novosti.

Ekipa Dnevnika je takođe razgovarala sa predsednikom Nadzornog odbora.

"Pripremamo se da osvojimo sva tri boda u Beogradu, ali je Veselinović, kada je saznao da ćemo eventualnu pobedu nad Partizanom premirati, povukao neobjašnjiv potez i rekao da podnosi ostavku na mestu šefa stručnog štaba. Učinio je to iz samo njemu znanih razloga, ostavivši ekipu na cedilu uoči derbija. Tim će najverovatnije voditi Vladimir Buač i Saša Todić, a cilj ostaje isti, odnosno želimo da pobedimo velikog rivala"

Vest je zatekla, bez sumnje, sve navijače i ljude koji vole novosadski klub, a ostaje da se vidi kako će igrači odreagovati i na koji način će se na njih odraziti neočekivana i ni malo lepa zbivanja.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Vojvodina ostala i bez TRENERA i bez Evrope?