21.04.2017.

Posao za 229 zdravstvenih radnika u Kliničkom centru Vojvodine


Klinički centar Vojvodine moći će da zaposli 229 zdravstvenih radnika, saopštio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar

Vlada Srbije odobrila je zapošljavanje ukupno 2.010 medicinskih radnika. Novim kadrovskim planom, predloženo je zapošljavanje 631 doktora medicine, 30 farmaceuta-biohemičara i 1.349 medicinskih sestara i tehničara raznih profila. Oni će biti zaposleni u 21 zdravstvenoj ustanovi.

Kliničkom centru Vojvodine odobreno je 229 zaposlenih.

Najviše novog kadra odobreno je za Klinički centar Srbije, gde se i leči najveći broj pacijenata - 380 zaposlenih. U Kragujevcu će biti zaposleno 219, a u Nišu 58.

Konkurs za prijem zdravstvenih radnika biće raspisan do 15. maja. Zdravstvene ustanove do tada moraju da formiraju komisije koje će se baviti prijemom novih kadrova. Kadrovski plan radio je Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" na predlog Ministarstva zdravlja, u cilju formiranja nove generacije lekara.

Najviše lekara i medicinskih sestara dobiće one zdravstvene ustanove koje su imale manjak zdravstvenih radnika, odnosno domovi zdravlja koji su imali najmanje zdravstvenih radnika u odnosu na broj stanovnika na teritoriji za koju su osnovani i bolnice koje su imale najmanje zdravstvenih radnika u odnosu na broj postelja.

izvor: Tanjug, agencije, foto: ilustracija, Ambro/freedigitalphotos.net