07.04.2017.

Odbornici usvojili planove za Kampus i Kinesku četvrt


Skupština Grada Novog Sada je na sednici, između ostalog, usvojila planove detaljne regulacije Univerzitetskog kampusa i Kineske četvrti
ali i Program korišćenja poljpoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, čime su otvorena vrata za formiranje gradske poljočuvarske službe.

Među 19 tačaka dnevnog reda, koje su odbornici većinom glasova sve usvojili, našlo se i deset urbanističkih planova i odluka o izradi ili izmeni postojećih, te izmena odluke kojom se određuju uslovi za dodelu novca iz Lokalnog akcionog plana politike za mlade u svetlu Omladinske prestonice Evrope 2019.

Odbornici i odbornice usvojili su i dugoročni i srednjoročni plan poslovne strategije i razvoja Zavoda za urbanizam, kao i izveštaje o održavanju gradskih puteva u prošloj godini, i investicijama „Puta“ i JGSP „Novi Sad“ iz 2016. godine. Po prvi put Skupština grada formirala je i komisiju od tri odbornika koja bi trebalo da utvrdi razloge da se razreši član Upravnog odbora gradske Agencije za energetiku.

Pošto je rasprava o deset tačaka koje su se bavile urabnističkim planovima bila objedinjena, odbornici i odbornice iz redova SRS-a i DS-a bavili su se uglavnom planovima detaljne regulacije za Kinesku četvrt i Kampus. Što se tiče ostalih planova, Skupština je, između ostalog, izglasala i da se izradi PDR Čardaka, kao i bloka između ulica Stevana Mokranjaca i Veselina Masleše.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: arhiva, novisad.rs