02.04.2017.

NIS šansa za 114 mladih stručnjaka


Nova generacija od 114 mladih stručnjaka polaznika programa "NIS šansa" potpisala je u Novom Sadu ugovore o radu u NIS-u, saopštila je Vlada Vojvodine

Ugovore je potpisalo 73 operatera i inženjera koji će biti zaposleni u bloku Prerada i 41 inženjer koji će biti zaposleni u ostalim blokovima kompanije.

Tom prilikom, u poslovnom centru NIS-a, potpisan je i Sporazum o realizaciji projekta "NIS Šansa" između kompanije NIS i Autonomne pokrajine Vojvodine.

Sporazum kojim se utvrđuju međusobna prava i obaveze prilikom zapošljavanja diplomiranih studenata i srednjoškolaca u NIS-u, potpisali su direktor Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a Andrej Šibanov i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

Zaposleni koji su potpisali ugovore u Novom Sadu, biće raspoređeni na radnim mestima u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Pančevu i Elemiru.

Pravo prijave na konkurs "NIS šansa" imali su kandidati sa završenim fakultetom bez radnog iskustva u struci, kao i oni sa srednjom tehničkom školom bez radnog iskustva.

Realizacija programa zapošljavanja mladih u NIS-u započela je 2010. godine kroz program "Prva šansa", koji se dve godine kasnije razvio u program "NIS šansa".

"Više od 800 ljudi prošlo je kroz program NIS šansa i većina njih je ostala da radi i doprinosi uspehu i daljem razvoju naše kompanije. Danas imamo stručnjake iz različitih oblasti - inženjere rudarstva, tehnologije, geologije, mašinstva, elektrotehnike i sve ove profesije su potrebne za dalje unapređenje NIS-a, kao jedne od najuspešnijih kompanija u regionu. Vama lično želim sve najbolje i savetujem da svakog dana steknete nova znanja i iskustva, što će vam koristiti u narednim koracima u karijeri", rekao je Šibanov.

izvor: Tanjug, agencije, foto: instagram.com/nsinfo