10.04.2017.

Kada će vidikovac biti otvoren - još uvek se ne zna


Vidikovac na Magarčevom bregu u Sremskim Karlovcima mesto je sa kog se pruža pogled na sve kulturno-istorijske znamenitosti tog mesta, Dunav i ravnicu u podnožju
Upravo zbog takvog položaja omiljen je turistima.

Ipak, od ovog proleća on im nije dostupan.

Iako je vidikovac trebalo da bude otvoren 3. aprila, turista i posetilaca još uvek nema. Razlog su oštećenja koja su nastala na pojedinim delovima tog kompleksa.

"Imamo oštećenje na zidovima, imamo oštećenja na platou, imamo oštećenja nastala zbog delovanja loše izvedene hidroizolacije, imamo oštećenja zbog neodvođenja atmosferskih voda i zbog nerešenog pitanja odvođenja voda oko samog objekta, nije izvršeno kanalisanje objekta u samoj dužini objekta", kaže za RTV Milivoj Duvnjak, šef Odeljenja za investicije imovinu i građevinsko zemljište opštine Sremski Karlovci.

Bezbednost objekta nije ugrožena, jer su u pitanju manja oštećenja, ali je njih neophodno sanirati, da bi se sprečilo ubrzano propadanje, dodaje Duvnjak.

"U postupku smo sakupljanja ponuda da bi se procenila vrednost radova na sanaciji objekta. Nakon toga sledi obezbeđenje sredstava i javna nabavka za izbor izvođača radova. Znači u svakom slučaju će se raditi saniranje manjih oštećenja da bi se objekat stavio u funkciju", kaže.

Za saniranje većih oštećenja, trebaju i veća sredstva, koja opštinska uprava trenutno nema, kaže sagovornik RTV-a. Kada će vidikovac biti otvoren, još uvek se ne zna, ali u opštinskoj upravi kažu da će nastojati da se to dogodi u što skorijem roku.

izvor: rtv.rs, foto: novisad.rs