30.04.2017.

Još jedan festival u NS: Prvi festival ukusa - knjige, kafe i čokolade


U okviru Prvog festivala ukusa - knjige, kafe i čokolade, koji će se održati od 12. do 14.maja u SKCNS Fabrika u Novom Sadu
raspisan je konkurs za neafirmisane novosadske pisce.

Konkurs je otvoren do 05. maja. Konkurs se odnosi na pisce za decu i odrasle.

Pisci radove mogu slati na mail: konkurszafestival@gmail.com.

Jedinstveni festival na našim prostorima okupiće oko 40 izlagača, od velikih brendova kafa, čokolada i izadavačih kuća, kao i malih proizvođača, nezavisnih knjižara iz Srbije i regiona. Takođe, pozvani su svi mali i veliki proizvođači čokolade, distributeri i pržionice kafe kao i izdavačke kuće da se pridruže putem mejla prijavazafestival@gmail.com.

Ulaz za sve posetioce na festival je slobodan.

Tri dana će posetioci moći da degustiraju kafe, čokolade, kupe proizvode, pogledaju knjige, prisustvuju interesantnim predavanjima o kafi i čokoladi, učestvuju u radionicama kao i na tribinama koje će okupiti interesantne goste iz Srbije i regiona. Internacionalni festival će biti predstavljen kroz tri ulice u kojima će biti izloženi proizvodi koji će posetioci moći da degustiraju, ali i da kupe omiljenu knjigu: ulica kafe, ulica čokolade i ulica knjige.

Program festivala se sastoji iz šest segmenata: ponuda nesvakidašnjih ukusa kafe, toplih napitaka, čokolade i knjige koji su smešteni u tri ulice, edukacija u vezi sa istorijom kafe, čokolade, knjige i zanimljivostima vezano za ovu temu, radionica ukrašavanja keksića koji idu uz kafu, radionica kafe, izložba i video prezentacija o nastanku i razvoju toplih napitaka, mesto na kojem posetioci mogu da se odmore uz kafu i čokoladu i biznis ćoše - poslovno umrežavanje uz vaš omiljeni napitak.

foto: ilustracija, nenetus/freedigitalphotos.net