22.04.2017.

Čeka se tender za popravku klupa na Keju


Oštećene klupe na Keju biće popravljene kada Uprava za komunalne poslove završi tender i odabere preduzeće koje će održavati urbani mobilijar, potvrđeno je za 021.rs u Gradskoj kući

U gradskoj vlasti su naveli da su upoznati sa time da su nedavno oštećene klupe koje su se nalazile na Keju, kao i da ovo nije prvi put da se tako nešto dešava.

"Stručne službe Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije upoznate su sa situacijom na terenu. U pitanju je pokušaj izmeštanja četiri klupe, koje su po našem nalogu sada i uklonjene. Sporadično se dešavaju ovakvi pokušaji i često se namerno uništavaju klupe na predmetnom lokalitetu, a sve to kao posledica vandalskog ponašanja. U cilju da se što pre pristupi sanaciji oštećenih klupa, u najskorijem vremenskom periodu, čim se steknu uslovi i Gradska uprava za komunalne poslove potpiše ugovor sa najpodobnijim izvođačem, koji će raditi na poslovima održavanja urbanog mobilijara, UGZI će izdati nalog da se i ove reprezentativne klupe saniraju",  kažu u Upravi za 021.rs.

U toj upravi dodaju i da se svakodnevno susreću sa vandalizmom i uništavanjem urbanog mobilijara i da se pored redovnog održavanja, obilaženja lokacija, sanira šteta uzrokovana vandalizmom. Kako navode, skoro je nemoguće da stignu da poprave sve ono što je uništeno, s obzirom na to da je šteta svakim danom sve veća.

Lokalna vlast zato ponovo apeluje na građane da vode računa o gradskoj imovini, da je čuvaju, adekvatno koriste i da ne uništavaju klupe, kante i drugi urbani mobilijar, kako bi što duže služio svojoj nameni.

izvor: 021.rs, foto: instagram.com/nsinfo