16.04.2017.

Boreli traži zakupce


Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je oglas za davanje u zakup šest prodavnica somborske firme "Boreli" koja je od prošle godine u stečaju

Najbolji ponuđač će moći da zakupi lokale u Kovačici, Brusu, Bajmoku, Mionici, Kanjiži i Kovinu.

U tekstu oglasa je i ponuda za sklapanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, za deset prodavnica, u Sjenici, Ćićevcu, Novoj Varoši, u Pohorskoj ulici 20 u Beogradu, u Staroj Moravici u opštini Bačka Topola, Baču, Alibunaru, Surčinu, Priboju i Zaječaru.

Izlozi i rafovi u skoro 90 prodavnica obuće "Boreli" u Srbiji su prazni, a ova firma je nakon 15 godina borbe da nađe pouzdanog kupca, izgubila bitku za privatizaciju.

Proteklih godina je bilo zainteresovanih kupaca sa svih strana ali su nerešena imovinsko pravna pitanja sa matičnim "Borovom" iz Hrvatske ugasila nadu za dalji nastavak proizvodnje i prodaju i čuvenih "Borosana".

Na spisku zainteresovanih za kupovinu "Borelija" bile su bile firme iz Slovenije i Hrvatske, "Bolhar" i "Nina komerc", kao i italijanska fabrika obuće "Prodžeti".

Somborska firma, koja je 1997. godine počela da proizvodi i prodaje obuću imala je više od 100 prodavnica i preko 500 zaposlenih, a stečajni postupak u "Boreliju" je pokrenut zbog neizmirenih dugovanja koja su do prošle godine iznosila više od 1,8 milijardi dinara.

izvor: Tanjug, agencije, foto: ilustracija