05.03.2017.

Veliko interesovanje: Na Halkidikiju garsonjera i za 10.000 evra


Godišnje oko dve stotine žitelja Srbije kupi nešto od nekretnina u Grčkoj

Od kada je ta zemlji u ekonomskoj krizi, ponuda stanova i apartmana ne jenjava zbog niske cene kvadrata u odnosu na ovdašnje prilike, ali i stvarnu vrednost ponude da su u Grčkoj prilike normalne. Po rečima Katarine Bogdanović iz „Halo oglasa”, ponuda je sada znatno bolja jer su grčke agencije nekretnina počele da promet oglašavaju direktno kod srpskih agencija.

– Najviše se traže nekretnine do kojih naši građani mogu da dođu automobilom pa su za kupce iz Srbije najinteresantniji Solunska regija i Halkidiki – kaže za Katarina Bogdanović. – Nude se stanovi u Kavali, Solunu i u mestima na Halkidikiju kao što je Pefkohori i neka manja. Cene su niže nego od kada je Grčka dospela u ekonomsku krizu, premda je diktira i sezona, pa su tako tokom zimskog perioda kvadrati jeftiniji nego leti.

Sada se za 10.000 do 15.000 evra može kupiti garsonjera ili prazan jednosoban stan koji je za renoviranje i u Solunu i u mestima na Halkidikiju. U Solunu je cena kvadrata čak i samo 300 evra, a neka prosečna je 1.000. Ali, ako se želi stan u centru Soluna, za kvadrat treba izdvojiti i do 3.500 evra. Na Halkidikiju za manje od 1.000 evra po kvadratu može se kupiti odličan stan uz more u standarnom stanju. A za luks varijante cene idu i do 3.000 evra, piše Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija, Phil_Bird/freedigitalphotos.net