14.03.2017.

Uskoro renoviranje Karlovačke gimnazije


Karlovačkoj gimnaziji je prema predračunu odobreno za ove poslove 260.000 evra

Kako piše Dnevnik, taj posao dobilo je novosadsko preduzeće "Gat", koje izbarano da obnovi fasadu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu u toj obrazovnoj ustanovi.

S obzirom na to da je ova škola uvrštena u treću grupu objekata, sproveden je međunarodni otvoreni postupak nabavke u skladu sa pravilnikom Evropke investicione banke, koja inače i finansira obnovu infrastrukture obrazovnih ustanova u Srbiji.

Otvaranje ponuda i izbor izvođača obavljeno je u novembru prošle godine. Ministarstvo prosvete je sklopilo ugovor sa "Gat"- om, a početak radova može se očekivati tek kada nadležno ministarstvo, sremskokarlovačka opština i JUP "Istraživanje i razvoj" potpišu protokol o saradnji, što je, kako tvrde iz JUP-a, u toku.

Rok za završetak je devet meseci od uvođenja izvođača u posao. Karlovačkoj gimnaziji je prema predračunu odobreno za ove poslove 260.000 evra.

Obaveza lokalne samouprave u ovom sličaju je bila da pripremi projektno-tehničku dokumentaciju, što je, prema informacijama iz JUP-a, i učinjeno.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija, novisad.rs