28.03.2017.

Ušao u 81. minutu - u 86. zatresao mrežu: Onakav debi čovek može samo da poželi


Jedan meč, jedan gol
Ili, prosto matematički rečeno: učinak od sto odsto. Mijat Gaćinović će dugo da pamti debitantski nastup za najbolju selekciju Srbije prošlog petka u Tbilisiju protiv Gruzije. Slavoljub Muslin ga je, kao i Uroša Đurđevića, prekomandovao iz Mlade selekcije, četiri dana ga držao pod svojim okom u Staroj Pazovi na pripremama, a "orlić" okovan svetskom titulom sa Novog Zelanda je selektoru sve vratio. Sa kamatom.

Ušao je u igru u 81. minutu, a u 86. zatresao mrežu za konačnih 3:1 i prepun je utisaka iz Tbilisija.

- Onakav debi za seniorsku reprezentaciju čovek može samo da poželi. Kada me je selektor pozvao, možda sam bio malo iznenađen, ali sam znao da moram veoma brzo da se uklopim u način rada sa sjajnom grupom ljudi i fudbalera. Imali smo sreće i snage da se posle veoma lošeg prvog poluvremena, brzo vratimo u meč sa Gruzijom. Drugo poluvreme je bilo baš kako smo planirali na pripremamlja, dok smo uvežbavali taktiku na treninzima i anazilirali igru rivala na snimcima - kaže za Novosti Mijat Gaćinović bivši igrač Vojvodine.

Mladi as Ajntrahta iz Frankfurta je, prema priznanju selektora, već dugo na skeneru stručnog štaba Srbije.

- Pratimo Gaćinovića duži vremenski period. Radio je sjajno na pripremama i drago mi je zbog njega da je golom ulepšao svoj debi - priznaje Muslin.

Mijat Gaćinović se još u subotu priključio svom jatu "orlića" na kratkim pripremama za prijateljski meč koji večeras igraju u Slovačkoj. Još pre godinu dana navijači u Srbiji su tražili "novozelanđane" u seniorskoj selekciji. Za sada su tu golman Predrag Rajković, Uroš Đurđević i Mijat Gaćinović.

izvor: novosti.rs, foto: fkvojvodina.rs

Medojević i Gaćinović uz Vošu na stadionu u Plzenju