31.03.2017.

U subotu Novosadski polumaraton - trasa bez saobraćaja tri sata


Sve je spremno za trku 24. Novosadskog polumaratona
koja će se održati u subotu, 1. aprila, sa početkom u 10 sati sa Trga slobode, ocenjeno je na poslednjoj sednici Organizacionog odbora Novosadskog polumaratona, kojom je predsedavao predsednik Skupštine Grada Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora Zdravko Jelušić.

Kako je istaknuto polumaraton imaće i humanitarni karakter. Naime, Crveni krst Novog Sada i kompanija za proizvodnju auto-delova "Lear", u saradnji sa Novosadskim polumaratonom, prikupljaju sredstva za socijalno ugroženu decu čiji su roditelji korisnici programa Narodne kuhinje.

Prikupljeni novac iskoristiće se kako bi deca mogla da otputuju na odmor. Pored polumartonske trke, održaće se štafetni polumaraton, frtaljmaraton, humanitarna trka, trčanje-šetnja sredoškolaca i starijih osnovaca, Poletarac trčanje, kao i tradicionalna puzeća trka beba.

Trasa polumaratonske trke ide od Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Beogradskim kejom, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana i Balzakovom ulicom.

Polumaratonska trka traje tri časa i tokom trajanja manifestacije trasa trke će biti zatvorena za saobraćaj.

foto: marathon.org.rs