24.03.2017.

Srbija pobedila - Strelci Vošini bivši igrači (VIDEO)


Srbija posle preokreta ostvarila veliku pobedu u Tbilisiju protiv Gruzije 3:1 (1:1)

STRELCI: 1:0 Kačarava 6,1:1 Tadić (iz jedanaesterca) 45, 1:2 Mitrović 64, 1:3 Gađinović 87.

Srbija je ostvarila veliku pobedu u Tbilisiju protiv neugodne selekcije Gruzije i napravila još jedan korak prema Rusiji 2018. Posle turbulentnog prvog poluvremena i nesrećno primljenog prvog gola, Ivanović i saigrači su pokazali i kvalitet i karakter koji je rezultirao potpunim preokretom.
Ušla je naša reprezentacija sa velikom dozom samopouzdanja u ovaj meč, ali ono je bilo poljuljano posle nekoliko minuta igre. Sve je delovalo bezazleno, Obradović je sa centra prosledio loptu do Kolarova koji je hteo da je vrati Stojkoviću, ali sve je pratio Kačarava, bio je bliži lopti od našeg golmana i samo je prosledio u mrežu. Stvari se koje se dešavaju u fudbalu, a sada je bilo važno da se ekipa što pre vrati u ritam i pokaže i karakter i kvalitet koji je sigurno pre meča bio na našoj strani.

Igrao se14. minut kada je viđena i prva sporna situacija, Rukavina je uputio loptu u šesnaesterac, jedan igrač Gruzije igrao je, učinilo se, rukom, ali Nemac Cvajer je umesto na belu tačku pokazao na korner. Gruzija se branila, ne retko i sa sedam, osam igrača, i tražila priliku iz kontra napada. I jedan takav e viđen u 19. Minutu, kada je Kazaišvili iskosa sa nekih 15 metara uputio udarac, ali je Stojković odlično reagovao. Najbliži izjednačenju bili smo u 33. minutu kada je Tadić lobom pokušao da savlada Lorija koji je bio blizu šesnaesterca, ali lopta je završila visoko preko gola. Da Gruzija, kako je upozoravao i selektor Muslin, nije ni malo naivan rival, pokazalo se u 35. minutu, kada se ponovo Kazaišvili našao iza leđa naše zadnje linije, usledio je udarac a lopta je na našu sreću prošla pored stative.

Posle ovakvog promašaja obično dođe kazna a za to su se pobrinuli Tadić i Kostić. Odlična dubinka lopta u prostor, Kostić je uleteo u šesnaesterac a Kakabadze nije imao drugog rešenja nego da ga obori. Odgovornost je preuzeo Dušan Tadić, bivši igrač Vojvodine, i ako smo u najgore vreme primili gol, sada smo u najboljem trenutku izjednačili rezultat.

U poluvremenu je selektor Muslin ostavio u svlačionici Obradovića, a priliku je dobio Jagoš Vuković. Kolarov se vratio na svoju prirodnu poziciju,sve u nameri da nam i leva strana bude mnogo aktivnija nego u prvom poluvremenu. I pretili smo u jednom trenutku preko Tadića, ali sve do 60. minuta nije bilo izglednijih prilika, a onda su domaćini uputuli dva udarca sa distance. Stojković je sjajno reagovao u obe situacije.

Bio je to uvod u potpuni preokret, Tadić je dobio jednu poklon loptu, pronašao Mitrovića koji iz okreta prosto zakucava lotu iza leđa nemoćnog Lorija. Radost na koju smo čekali, trenutak koji govori o karakteru ovog tima. Gol koji smo zaslužili, gol koji nas je približio Rusiji 2018. Do kraja meča imali smo kontrolu igre, a selektor Muslin izvršio je i drugu izmenu, Mitrovića je zamenio Gudelj, a Kostića debitant Gaćinović, bivši igrač Vojvodine. Izmena koja je donela definitan kraj svih nadanja Gruzije, jer je upravo omladinski prvak Evrope i sveta stavio tačku na ovaj meč. Prethodno mu je asistirao Tadić. Pobeda koja nas je približila Rusiji, pobeda koja nam daje veliki vetar u leđa pred naredni meč sa Velsom, 11. juna u Beogradu.

foto: fss.rs