14.03.2017.

Spajanje Žeželjevog mosta na centralni stub u maju - Do kraja novombra u saobraćaju?


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da očekuje da će Žeželjev most biti u funkciji od novembra
odnosno da će 25. novembra na Dan prisajedinjenja simbolično biti uspostavljen saobraćaj preko tog mosta, između bačke i sremske strane.

Mirović je rekao novinarima da se radovi na Žeželjevom mostu odvijaju prema dinamici koja je utvrđena na način da je termin završetka radova preciziran i da je taj termin vezan za prvu polovinu novembra meseca ove godine.

"U odnosu na taj plan da se radovi završe u prvoj polovini novembra meseca za sada nema nikakvih problema. Ono što može biti problem to je pitanje vodostaja u trenutku kad se već na praktično završen centralni stub budu navlačile obe konstrukcije mosta i sa leve i sa desne strane", rekao je Mirović.

Po njegovim rečima vodostaj je u ovom trenutku jedina nepoznanica i on jedino može da stvori neku vrstu problema, sva druga tehnička i finansijska pitanja su, kako je naglasio, rešena još u drugoj polovini prošle godine zajedničkim zalaganjem Ministarstva, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada.

Kada je reč o pristupnim saobraćajnicama Mirović je rekao da Grad Novi Sad i gradonačelnik Miloš Vučević nadziru taj segment, da su ugovori potpisani i date određene garancije.

"Izgradnja pristupnih saobraćajnica počinje onog trenutka kada se obe konstrukcije mosta i sa jedne i sa druge obale navuku na centralni stub. Plan je da se spajanje mosta, odnosno nabacivanje obe konstrukcije, sa leve i desne strane, na centralni stub izvede tokom maja meseca", najavio je Mirović.

izvor: Tanjug, agencije, foto: instagram.com/nsinfo